Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на турнира от

...
Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на турнира от
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира за четвъртия кръг в Шанхай

Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на шампионата от сериите „ Мастърс “ в Шанхай. Надпреварата има награден фонд от 8,8 милиона $.

Поставеният под номер 18 Димитров отстрани 13-ия в схемата Карен Хачанов. Българинът се наложи след 7-6(6), 6-4 за съвсем два часа игра.

С триумфа той проработи 96 955 $ и 90 точки за международната класация. За място на четвъртфиналите Григор Димитров чака спечелилия от мача сред лидера в схемата и Даниел Евънс.

В дуела против Хачанов българинът пласира 10 аса и не позволи пробив. Той загуби единствено 7 от 47 разиграни точки при вкаран първи сервис. Гришо приключи с 31 печеливши удара против 20 на противника.

Двубоят беше пресечен поради дъжд при започване на табрейка на първия сет. Димитров го взе с 8:6 точки. Във втората част хасковлията осъществя пробив в петия гейм, след което резервира преимуществото си.

„ Сервисът ми оказа помощ, изключително в последните геймове. Това ми даваше опция да развъртвам добре играта си с точните удари. Щастлив съм, че направих верните избори. В тайбрека всичко беше допустимо и се веселя, че ще завоювах. Опитвам се да бъда най-хубавата версия на себе си, да употребявам опита и опциите си, с цел да спечелвам мачове “, разяснява Димитров.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР