Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис

...
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис в Пекин

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърди кортове в китайската столица Пекин с награден фонд 4 милиона $. Поставеният под номер 3 Димитров, финалист в конкуренцията през предишния сезон, надви над участващия с " уайлд кард " Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина) със 7:6(6), 7:5 след два часа игра.


Хасковлията, който е осми в света сега, направи поврат и в двата сета и записа втора поредна победа против Дел Потро, от който беше изгубил първите пет мача посред им.

Любопитното е, че Димитров за последно завоюва против аржентинския си противник в средата на август със 6:3, 7:5 по пътя си към купата в шампионата от сериите " Мастърс " в Синсинати.

Дел Потро е 24-и в класацията на АТП сега, започва по-добре мача и след ранен пробив победа с 3:1. Димитров съумя да изравни, след което отрази сетбол при 5:6 точки в тайбрека, а в следствие взе частта след двойна неточност на южноамериканеца.

Във втория сет Дел Потро повече с 5:2, само че със серия от пет следващи гейма Димитров стигна до поврат.

С триумфа той си обезпечи 85135 $ и 90 точки за международната класация.

На четвъртфиналите хасковлията ще срещне петия в схемата Роберто Баутиста Агут (Испания), който отстрани Аляж Бедене с 6:0, 4:0 и отричане на натурализирания британец поради травма.

13-ият в света Баутиста Агут има шест трофеи в кариерата си, две от които през този сезон.

Двамата са се срещали общо четири пъти, като имат разменени по две победа, като за последно играха през януари 2014 година на Откритото състезание на Австралия, където Димитров завоюва с 6:3, 3:6, 6:2, 6:4.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР