Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на последния за годината

...
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на последния за годината
Коментари Харесай

Григор повали и Бублик за 1/4-финал в Париж

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на последния за годината шампионат от сериите Мастърс 1000 в Париж, откакто реализира безапелационен триумф над Александър Бублик с 6-2, 6-2. Срещата в зала " Берси " продължи малко над час.


Мачът стартира по страховит метод за първата ни ракета - Григор поведе с 3-0 след два пробива в подаването на казахстанеца. Бублик върна единия брейк пасив, само че до края на откриващата част загуби още един път сервиса си и по този начин Димитров дръпна в сетовете. Във втория 32-годишният хасковлия избави точка за пробив пред съперника във втория гейм, преди да удари с пробив за задатък от 3-2. Българинът още веднъж трябваше да отразява брекпойнт пред Бублик в шестия гейм, само че се показа солидно, а по-късно нов пробив постави точка на разногласието в негова изгода.

Димитров завърши с над 60% успеваемост при извоюваните точки на първи и втори сервис, като отрази две от трите благоприятни условия за пробив пред противника, а на собствен ред проби пет пъти подаването на Бублик. Гришо направи два уинъра по-малко от казахстанеца - 13 на 15, само че и осем непредизвикани неточности по-малко - 5 против 13.

Така най-хубавият ни тенисист затвърди мощните си изяви във френската столица, където в предишния кръг надделя не какъв да е, а третия в света Даниил Медведев. За Григор това е второ постигане до четвъртфиналите в Париж - най-хубавото му класиране е полуфинал от 2019-а, когато отпадна от бъдещия първенец Новак Джокович. В спор за място в последните четири в тазгодишното издание Димитров ще срещне спечелилия от мача сред Франсиско Серундоло от Аржентина и първенеца от Мастърса в Шанхай Хуберт Хуркач, 11-и подложен в схемата. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР