Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън! Българският

...
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън! Българският
Коментари Харесай

Голям Григор Димитров! Българинът разби Тийм и е на 1/4-финал на Аустрелиън Оупън

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън! Българският тенисист разруши третия подложен Доминик Тийм с 6:4, 6:4, 6:0. Така българинът се класира за 1/4-финалите на шампионата, където ще срещне огромната изненада досега - руснакът Аслан Карацев.

В дуела с Доминик Тийм нашият тенисист сподели най-хубавото от своята игра и не остави никакви шансове на противника си. Въпреки че срещата се игра без аудитория, Григор беше въодушевен от поддръжката на приятелката му Лолита Османова, която беше в ложата на българина.

Двубоят продължи малко над 2 часа.

Тийм стартира съсредоточено мача и завоюва подаването си. При първото подаване на Димитров австриецът стигна до точка за пробив, която хасковлията обезврежда и от своя страна изравни. Българинът стигна до първите си точки за пробив в третия гейм от дуела. При 40:15 Димитров загуби равновесие, само че за благополучие не се контузи. Все отново Тийм не позволи Григор да го пробие и поведе с 2:1. В идващия гейм родният тенисист игра много под равнището си и позволи пробив. Петият гейм бе много дълъг, като седем пъти мина през тъждество. В един миг Григор стигна до опция за връщане на пробива, само че тъкмо тогава при един от ударите си кордажа на ракетата му се скъса. Димитров загуби точката, само че не и волята, с цел да завоюва маратонския гейм.

Шестият гейм още веднъж бе за Димитров, който избави точка за пробив и изравни резултата - 3:3. Григор Димитров направи впечатляващ поврат в идващия гейм. Българинът изоставаше с 15:40 при сервиса на Тийм. С доза шанс, няколко неточности на австриеца, само че и брилянтна и разнообразна игра от главната линия, Димитров съумя да обърне гейма и да поведе с пробив - 4:3. След това Гришо завоюва подаването си за 5:3. Следващият гейм бе с разменени функции. Хасковлията подаваше за мача, само че гейма стартира 30:15 за австриеца. Гришо се събра и съумя да осъществя първия си сетбол за 6:4.

В началото на втория сет Димитров имаше три благоприятни условия за ранен пробив, само че не се възползва. В последна сметка австриецът се избави от неприятностите и поведе с 0:1. Гришо отговори с много по-убедително и елементарно извоюван гейм за 1:1. Първата ни ракета на два пъти стигна до точка за пробив в третия гейм, само че не съумя да се възползва от положителната опция и първата отмора в сета пристигна при резултат 2:1 в интерес на Доминик Тийм. Както и в първия сет, Тийм още веднъж проби първи. Австриецът игра доста мощно на сервиса на Димитров и ретурите затрудняваха Григор оптимално. В последна сметка Доминик съумя да вземе пробива на 30.

Григор сподели страхотна психическа резистентност и върна пробива незабавно. Григор продължи със страхотната си игра. Той се озова в сложна позиция при 15:40, само че българинът не загуби централизация и завоюва четири следващи точки, с които извади гейма. Тийм поведе с 4:3 след гейм на 0 с новите топки. Гришо отговори със същото. В деветия гейм се отвориха две благоприятни условия за пробив пред Димитров и той съумя да ги осъществя. Хасковлията подаваше за втория сет и бе извънредно стабилен, печелейки на 0 за 6:4.

Третият сет стартира чудесно за Григор, който наказа съмненията на Тийм с ранен пробив. Димитров продължи да господства и затвърди пробива с гейм на 0. Българинът постави точка на разногласието с нов приказен гейм и пробив на 0. Оттук насетне срещата просто се доигра. Григор затвърди и втория си пробив, а в петия гейм още веднъж не даде шансове на противника си. Хасковлията върза " геврек " на международния номер 3 с подаване, извоювано на 15, с което се оформи и крайното 6:0 в последния сет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР