Григор Димитров се класира на финал в първия си турнир

...
Григор Димитров се класира на финал в първия си турнир
Коментари Харесай

Гришо на финал в първия си турнир през 2024 г.

Григор Димитров се класира на край в първия си шампионат през 2024 година Българинът, който е подложен под №2 в ATP 250 в конкуренцията в Бризбейн още веднъж не даде сет и се класира за борбата за купата. Той надви над Джордан Томпсън (Авл) с 6:3, 7:5 и на следващия ден ще спори за трофея с Холгер Руне (Дан), който е подложен под №1.
След успеха Гришо изясни, че усеща корта в Бризбейн като " домакински ".
Той има 1 купа в 2 финала до момента в подгряващия шампионат за Откритото състезание на Австралия.
Гришо разгласи, че се стреми да прекарва повече време със фамилията си, с цел да навакса пропуснатото през годините. И в този мач родителите на Димитров бяха в ложата му, гледайки от близко изявите му.
" Хубавият интервал продължава. Дойдох тук с положително чувство, кортът ми е като домакински. Благодаря ви, че ме гледате. Това са няколко фантастични седмици, пристигнах тук рано със фамилията и тима ми. Този миг е доста преклонен за мен и му се любувам, благополучен съм, че още веднъж съм на финала, благодаря за поддръжката ", стартира Гришо в изявлението на корта след успеха над Томпсън.
" Абсолютно, хубаво е, че фамилията ми е тук, само че това носи в допълнение напрежение, тъй като не желая да изгубвам. Много съм благополучен, че мога да прекарам толкоз време с тях, да пътуваме дружно, изключително по празниците. Това е най-хубавото нещо - фамилията. През годините не сме прекарвали толкоз време дружно и в този момент виждам да им се реванширам. С моменти като този като че ли наваксвам за пропуснатото време. Родителите ми са моите герои, аз не престават да се изучавам от тях. Аз съм това, което съм, с помощта на тях ", посочи Григор, поглеждайки към майката си и баща си.
" Ще бъде сложен край на следващия ден. Той се разви доста (б.р. - Холгер Руне), доста е мощен, реализира страхотни резултати. Но аз мисля да виждам повече от моята страна на мрежата. Искам да умря, да се нахраня, да се възстановя и на следващия ден ще се боря ", добави Димитров.
За българина това ще е трети край в Бризбейн. При първия той отстъпи в разногласието за трофея през 2013 година на Анди Мъри. През 2017 година Григор завоюва шампионата след триумф над Кей Нишикори (Яп).
Гришо и Руне имат два мача досега, като са си разменили по една победа. Успехът на българина пристигна през предишния сезон с 6:3, 7:5 в Пекин, а датчанинът го надделя на " Уимбълдън " след поврат с 3:1 сета в 1/8-финал по-рано през предходната година.
- 6:3, 6:7(6), 6:7(4), 3:6.
Финалът на следващия ден ще стартира към 8:00 ч. българско време и ще бъде излъчен по Макс Спорт 1.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР