Григор Димитров се изправя срещу световния №1 Рафаел Надал в

...
Григор Димитров се изправя срещу световния №1 Рафаел Надал в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Григор Димитров загуби първия сет срещу Надал

Григор Димитров се изправя против международния №1 Рафаел Надал в полуфиналите на шампионата от сериите " Мастърс " в Монте Карло. 26-годишният българин и 31-годишният испанец се срещат за 12-и път, с цел да дефинират първия финалист в първото огромно съревнование на червени кортове през 2018 година Другият полуфинал опълчва Александър Зверев и Кей Нишикори.

Надал, който преследва 11-а купа в Монте Карло, е спечелил 10 от досегашните си 11 конфликта с Димитров. Те са се срещали три пъти на червени кортове, като испанецът непроменяемо си потегля от корта като победител - 6:2, 2:6, 6:4 в четвъртфиналите в Монте Карло през 2013 година, 6:2, 6:2 в полуфиналите в Рим през 2014 година и 6:3, 6:4 в четвъртфиналите в Мадрид през 2015 година

Единствената победа на българския тенисист пристигна в четвъртфиналите на шампионата на твърди кортове в Пекин през 2016 година - 6:2, 6:4. " Мисля, че една от грешките, които мога да позволи, е да се съсредоточвам върху него. Винаги съм го казвал. Срещу който и да играеш, би трябвало да се фокусираш върху личното си показване. В последна сметка това е значимото – да играеш, да бъде изобретателен на корта ", сподели Димитров преди мача.

" Дневник " ще наблюдава дуела онлайн гейм по гейм. В България срещата ще бъде излъчена директно по " Мтел спорт 1 ".
Ключови моменти 15:50Надал печели първия сет с 6:415:434:5 Гейм за НадалИспанецът печели безапелационно подаването си и принуждава българина да сервира за оставане в първия сет. Носителят на 16 трофеи от Големия шлем небрежно поведе с 40:0, след което позволи една непредизвикана неточност, само че с прекрасен сервис материализира втория си геймбол. 15:404:4 Гейм за ДимитровБългарският тенисист съумя да се измъкне в доста сериозен миг. Надал стигна до прикрит сетбол, откакто при 30:30 Димитров уцели топката с рамката на ракетата. Испанецът обаче позволи непредизвикана неточност от форхенд по правата в опита си да бъде оптимално нападателен. Последва нов пропуща на испанеца, който стреля в мрежата в обстановка, в която беше изтласкал противника надалеч от корта.

Димитров не се възползва от геймбола, откакто сгреши воле на мрежата при опит за минаващ удар на Надал. Българинът стигна до втори, само че пропусна и него след третата си двойна неточност в мача. Той въпреки всичко се добра до трети късмет да завърши гейма и този път изненада международния №1 на втори сервис, принуждавайки го да изпрати ретура си в мрежата.

Flick it like @GrigorDimitrov
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР