Григор Димитров се изправя срещу Хуан Мартин дел Потро от

...
Григор Димитров се изправя срещу Хуан Мартин дел Потро от
Коментари Харесай

Григор Димитров се протяга към 4-а титла през 2017-а срещу „опитомения“ Дел Потро

Григор Димитров се изправя против Хуан Мартин дел Потро от 16 часа в неделя (22 октомври) във финала на тенис шампионата от сериите АТР250 в Стокхолм. Хасковлията, който е лидер в схемата, отстрани Фабио Фонини с 6:3, 7:6(2), а аржентинецът – първенец от US Open 2009 и настоящ притежател на оценката в шведската столица – надделя трагично Фернандо Вердаско с 6:7(4), 6:4, 7:6(1) в другия полуфинал.

Това е опция за Григор да завоюва четвърта купа през 2017 година, което не се е случвало в никакъв случай в кариерата му – той победи в Бризбън, София (АТР250) и в „ Мастърс “-а в Синсинати, като стигна и до полуфинал на Australian Open. Димитров е първенец в Стокхолм от 2013 година, на идната пък още веднъж игра край, а предходната бе спрян точно от Дел Потро на полуфиналите.

.@IntrumSthlmOpen Final!@GrigorDimitrov vs @DelPotroJuan

Watch on Tennis Channel 9:00am EST https://t.co/CKNOFPb2mh pic.twitter.com/5baOfWhrrP
— Tennis Channel (@TennisChannel) October 22, 2017
През 2017-а двамата ще се изправят един против различен за четвърти път и макар че аржентинецът води с 5:2 победи в съперничеството им досега, то Григор наподобява е намерил „ криптонита “ на Дел Потро, тъй като надви в последните им две срещи – в Синсинати по пътя към дебютния си трофей от „ Мастърс “ и в Пекин (АТР500), като отстъпи в трисетов конфликт в Рим през май.

Finals coming up. @GrigorDimitrov vs @delpotrojuan there are worse ways spending a Sunday. Welcome to Intrum Stockholm Open @ATPWorldTour pic.twitter.com/MER7xphVgF
— Intrum StockholmOpen (@IntrumSthlmOpen) October 21, 2017
Българинът освен „ опитоми “ един от най-неудобните си противници, само че и ще има преимущество във връзка с физическата форма, тъй като Дел Потро намерено приказва за насъбраната отмалялост през последните си мачове. След US Open, където стигна по превъзходен метод до полуфиналите с победа над Роджър Федерер (впоследствие отстъпи на Рафаел Надал), той си взе съвсем един месец отмора, с цел да се възвърне от насъбраните 13 мача сред 2 август и 9 септември.

Мачът с Димитров ще е 11-и за аржентинеца от началото на октомври, като той загуби полуфинала на „ Мастърс “-а в Шанхай от Роджър Федерер и още тогава показа, че е останал на корта от почитание към почитателите и противника си, само че не е бил в оптимална физическа кондиция. След успеха (за 2 часа и 45 минути) в полуфинала над Вердаско Дел Потро също призна, че е изтощен и може да не бъде в най-хубавото си положение за борбата за трофея.

And @GrigorDimitrov continues his impressive 2017 reaching the @IntrumSthlmOpen final.

Moves closer to qualifying for his first Tour Final pic.twitter.com/NjjojciF7f
— Cracked Racquets (@CrackedRacquets) October 21, 2017
Григор Димитров към този момент изпревари Марин Чилич на петото място в класацията “Надпреварата за Лондон “, която се изготвя въз основата на извоюваните точки единствено през календарната година и съгласно която ще бъдат избрани осемте участници в заключителния за сезона шампионат Финалите на АТР – напълно скоро българинът публично ще бъде доказан като участник в Лондон за първи път в кариерата си.

Ако завоюва купата в Стокхолм, Димитров ще направи актива си за международната класация 3750 точки и ще се залепи за седмия в подреждането Новак Джокович (3765), който по този начин или другояче след „ Уимбълдън “ се отдръпна да лекува травма в рамото и ще продължи да губи точки до края на 2017-а.

Междувременно стана ясно, че Григор Димитров ще стартира против квалификант дебютното си присъединяване в шампионата от сериите АТР500 във Виена идната седмица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР