Григор Димитров продължава във втория кръг на турнира в Пекин.

...
Григор Димитров продължава във втория кръг на турнира в Пекин.
Коментари Харесай

Григор Димитров без проблеми срещу Тенис

Григор Димитров продължава във втория кръг на шампионата в Пекин. Българинът бе решителен в първия си мач от конкуренцията и се наложи със 7:5, 6:3 над противника си - Тенис Сандрген.

Първоначално Григор трябваше да играе против Райън Харисън, само че той се отхвърли поради болки в гърба и на негово място се включи " щастливият губещ " от квалификациите и четвъртфиналист от Откритото състезание на Австралия през 2018 година - Тенис Сандгрен.
Харисън се отхвърли. Григор излиза против... Тенис Българинът и сензацията от Откритото състезание на Австралия не са се срещали досега
Съперникът бе чужд за Димитров, само че това не му сътвори проблеми.

Българинът стартира много устойчиво и решително в първите геймове. Първият пробив разумно пристигна в негова изгода за 4:2. Това сякаш успокои българина и той забави темпото. В деветия гейм американецът върна пробива и сетът още веднъж влезе в изходна позиция. При 6:5 в интерес на Димитров, някогашният номер 3 в света поведе с 40:15. Сандгрен обаче изравни. Последваха няколко оспорвани разигравния и в последна сметка българинът поведе след 7:5.

Вторият сет стартира стремително за Гришо. Той взе подаването си, направи пробив и по-късно го затвърди. Сандгрен върна един гейм. Димитров не позволи нова изненада и затвори сета при 6:3, с цел да узакони първата си победа в Пекин.

Димитров ще се изправи във втори кръг против Душан Лайович, който отстрани Вашек Поспишил.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР