Григор Димитров продължава с доброто си представяне от началото на

...
Григор Димитров продължава с доброто си представяне от началото на
Коментари Харесай

Димитров се справи с Чорич в Мелбърн след два тайбрека

Григор Димитров продължава с положителното си показване от началото на сезона. Българинът победи Борна Чорич със 7-6(5), 7-6(3) на старта на демонстративния шампионат по тенис Kooyong Classic в Мелбърн, Австралия. Двубоят продължи час и 46 минути.

Пробиви в мача нямаше, като двамата използваха срещата по допустимо най-хубавия метод, с цел да се приготвят за присъединяване си на Aустрелиън Оупън. Победата на Димитров бе заслужена на фона на отличния сервис и на доста по-прецизната му игра и в двата тайбрека.

След първите 12 гейма никой не бе изгубил подаването си. В тайбрека на два пъти някогашният №3 в света повеждаше с минипробив. Двойна неточност обаче върна интригата при 4-4 точки, преди Григор още веднъж да излезе напред при 6-5. Възможността този път бе осъществена, а с това пристигна и краят на сета.

Във втората част превъзходството на сервиращите бе още по-ясно изразена. Геймовете минаваха доста бързо и единственото изключение бе 12-ият гейм, когато на сервис на Димитров се стигна до тъждество. В последвалия тайбрек още веднъж той бе по-добрият на корта. Авансът от минипробив набъбна на 6-3 след двойна неточност на първенеца от Мастърса в Синсинати. Димитров нямаше потребност от повече благоприятни условия – още първата бе оползотворена, с което той узакони успеха си.

Състезанието Kooyong Classic не носи точки за ранглистата. Григор ще има още два мача, като програмата за сряда още не е ясна. Няма елиминиране, всеки ще изиграе по три срещи според от резултатите си - а Димитров действително към този момент е полуфиналист и чака противника си.

В различен мач от конкуренцията представителят на домакините Алекс де Минор надигра някогашния първенец от Откритото състезание на Съединени американски щати Доминик Тийм (Австрия) с 6:4, 6:4 за час и 38 минути игра.

Турнирът продължава до 12 януари. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР