Григор Димитров продължава към 1/4-финалите на АТР турнира във Вашингтон,

...
Григор Димитров продължава към 1/4-финалите на АТР турнира във Вашингтон,
Коментари Харесай

Безмилостен: Григор срази световния №55 за трети път през сезона и е 1/4-финалист във Вашингтон

Григор Димитров продължава към 1/4-финалите на АТР шампионата във Вашингтон, откакто през днешния ден преодоля съпротивата на международния №55 Емил Руусувуори. Най-добрият ни тенисист за трети път през сезона се оказа непреодолимо затруднение за финландския играч и след час и 40 минути игра затвори дуела с 6:4 6:2. Така първата ни ракета откри място измежду най-хубавите осем в конкуренцията, където го чака конфликт против спечелилия всред Йосуке Ватануки и Уго Юмбер.

Още от първите минути на дуела си пролича доста по-агресивният метод на родния ни представител, който диктуваше темпото на игра с форхенда си и дочакваше неправилност от противниковата страна. Хасковлията демонстрираше съществено самообладание от дъното на корта, като последователно успяваше да вземе преимущество в разиграванията, принуждавайки противника си да се пази.

По този метод българинът реализира пробив за 4:2, само че незабавно по-късно изигра най-слабия си сервис гейм до този миг, в който позволи три двойки неточности и на няколко пъти разреши на финландеца да поеме контрола, с което се стигна до мигновен рибрейк и равнене на резултата. Това обаче по никакъв метод не повлия на увереността на Григор, който продължи да притиска международния №55 и напълно скоро доближи до два сетбола, вторият от които съумя да оползотвори след неуместен пропуск от бекхенд на скандинавеца.

С настъпването на втората част Руусувуори продължи да не свети с неизменност в изявите си, заради което пред българина се откриха нов късмет за пробив, който той не пропусна, реализирайки решителен форхенд от центъра на корта. Веднъж поел самодейността в резултата, оттова насетне петият подложен действаше със сериозна доза самочувствие и не след дълго си построи солидна преднина от 4:1. До края на конфликта началният удар на сънародника ни функционираше на цялостни обороти и по този начин финландецът бе напълно лишен от благоприятни условия да търси поврат в срещата. 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР