Григор Димитров продължава да бъде безпогрешен в изявите си на

...
Григор Димитров продължава да бъде безпогрешен в изявите си на
Коментари Харесай

Григор: Не искам да изпускам шанса си, непрекъснато се питам как мога да ставам по-добър

Григор Димитров продължава да бъде непогрешим в изявите си на тазгодишното Открито състезание на Франция и по-късно довечера ще излезе против Александър Зверев в дуел от вечерната сесия на корт " Филип Шатрие " в опит да си обезпечи дебютно присъединяване в четвъртфиналната фаза на конкуренцията. Преди днешната си среща най-хубавият ни тенисист даде особено изявление за уеб страницата на шампионата, в което разказа за настройката, която има сега, както и мотивацията, помагаща му да върви напред.

" Усещането да бъда част от втората седмица на Ролан Гарос, е ужасно. Трудих се доста, с цел да реализира това. Не желая да пропущам своите шансове - освен опциите да печеля даден дуел, само че и да доближавам напред в шампионати като този. Мисля, че имам качествата и уменията да го сторя, правил съм го и преди. Сега е моментът да извлека изгода от опита си в Тура през годините и да се поуча от грешките си в предишното. Мисля, че това ми дава преимущество.

В този миг от кариерата си желая просто да се развъртвам, да ставам все по-добър. Това е една вътрешна битка сред мен самия и считам, че това е красивата страна на всичко. Разбира се, главно съм се концентрирал върху представянето си на корта, само че желанието ми за развиване се отнася за всеки аспект на живота - да вземем за пример нещо отвън корта, фамилията, приятелите. В момента се пробвам да употребявам всичко, което имам пред себе си, с цел да се усъвършенствам.

Всеки ден се концентрирам върху избрана задача и това е методът ми да се изучавам. В подобен стадий съм, че не желая да спирам да се изучавам. Непрекъснато си задавам въпроса " Как мога да стана по-добър? ". Как мога да се възвръщам по-добре? Как мога да се приготвя по-добре? Тези са професионални цели, само че в същото време имам и персонални такива. Когато един път навлезеш в добър темп и имаш верния мироглед, чувството е хубаво.

Мисля, че когато си млад, ти просто искаш да докажеш себе си, да печелиш непременно. Продължавам да имам този блян, към момента желая да надвивам, само че когато към този момент откриеш своята мотивация, своята цел, това автоматизирано стартира да те дърпа още по-силно напред. Моята кариера имаше възходи и падения, имаше интервали, в които нещата не бяха идеални, само че тогава се учиш. Разчиташ на хората, които са били до теб дълго време - те ти дават в допълнение гориво и мотивация, карат те да размишляваш.

Възходите не би трябвало да бъдат одобрявани с прекомерно огромно неспокойствие, а паденията - с прекомерно отчаяние. Един доста непосредствен човек ме научи на това ", приключи Григор, акцентирайки към мениджъра си Георги Стоименов, изравен наоколо.

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР