Григор Димитров приключи участието си на тенис турнира от Големия

...
Григор Димитров приключи участието си на тенис турнира от Големия
Коментари Харесай

Димитров отпадна от "Ролан Гарос" след мъжка игра срещу Циципас

Григор Димитров завърши присъединяване си на тенис шампионата от Големия шлем " Ролан Гарос ". На осминафинал на конкуренцията в Париж българинът загуби с 3:6, 6:7(9), 2:6 от представителя на Гърция Стефанос Циципас.

Това беше първи мач сред двамата тенисисти. Покривът на централния корт във Франция беше спуснат поради мощния вятър и срещата мина без спирания.

Снимка: Reuters

При първата си опция Циципас реализира пробив. Това му беше задоволително да поведе в мача след 6:3. Феновете пък видяха поредност от оспорвани и красиви разигравания. Първоначално Димитров допускаше много неточности, само че по-късно играта му се стабилизира.

Така продължи и през втория сет. Двамата демонстрираха игра от най-висока класа. „ Надлъгването “ на корта продължи през цялата втора част. В последна сметка се стигна до оспорван тайбрек. Циципас поведе с 3:0, само че Григор се активизира и изравни. Последваха няколко извънредно оспорвани разигравания. В последна сметка гръцкият тенисист усили преднината си след 11:9.

Снимка: Reuters

Това му даде тласък за третата част, която стартира с пробив за противника на Григор. Той му беше задоволителен, с цел да завоюва мача и да се класира на четвъртфинал.

Следващият съперник на Циципас ще бъде руснакът Андрей Рубльов, който победи Мартон Фучович от Унгария.

През 2020 година Димитров реализира най-хубавото си класиране на " Ролан Гарос ". До момента българинът не беше прескачал трети кръг в конкуренцията в Париж.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР