Григор Димитров приключи неособено успешната 2018-а година със загуба от

...
Григор Димитров приключи неособено успешната 2018-а година със загуба от
Коментари Харесай

Чилич прати Григор да почива

Григор Димитров завърши неособено сполучливата 2018-а година със загуба от Марин Чилич (Хърватия) в третия кръг на шампионата от сериите „ Мастърс “ в Париж. Българският тенисист изигра добър мач, само че няколко неточности в решаващите моменти от двата сета подариха успеха на хърватския колос, който по традиция е неуместен за хасковлията.
Григор може да съжалява за първия сет, в който навакса ранен пробив, с цел да се добере до тайбрек, само че там пропиля задатък от 5:3 поради непредизвикани неточности. С триумфа Чилич направи сериозна крачка към АТП финалите в Лондон, а Димитров завършва годината с недотам безапелационния баланс от 24 победи и 19 загуби. Неуспехът да се класира за заключителния шампионат, където да пази купата си, ще го прати на към 20-ото място в ранглистата. Българинът обаче е оптимист за идващия сезон, когато в екипа му ще се включи и легендата Андре Агаси.
„ Познаваме се от дълго време, само че в този момент е точният миг да работим дружно – съобщи Григор. – Няма по-добър човек, с който да споделям това, което ми се случва на корта и отвън него. Минал е през толкоз доста, имал е върхове и спадове. В момента се пробвам да направя най-хубавата стратегия за подготовката и шампионатите следващата година. Надявам се, че Андре ще може да пътува с мен доста повече. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР