Григор Димитров преобърна всички предварителни прогнози и наложи пълна доминация

...
Григор Димитров преобърна всички предварителни прогнози и наложи пълна доминация
Коментари Харесай

Родик и олимпийската шампионка в Рио отписаха Григор Димитров срещу Александър Зверев

Григор Димитров прекатурна всички предварителни прогнози и наложи цялостна доминация на корта в срещата си с Карлос Алкарас от 1/4-финалите на конкуренцията в Маями. Българинът отпусна едвам 6 гейма на някогашния номер едно и профуча към полуфиналната фаза на надпреварата, в която го чака неговия тенис немезис Александър Зверев, против който е изгубил в последните си 7 срещи.

В студиото на Tennis Channel пък водещият Стив Уайзман попита специалистите Моника Пуиг и Анди Родик какви са техните упования за мача, а ето какво дадоха отговор олмипийската шампионка от Рио и тогавашния лидер в международната класация:

Пуиг: Мисля, че Григор би трябвало да продължи с това да постанова натиски върху противника, както го направи толкоз сполучливо против Алакрас. Искам да видя дали сервиса и форхенда на Зверев ще устоят, когато е подложен напрегнат, тъй като постоянно тогава го виждаме по какъв начин се пробва да реализира прекалено много с тези си удари и насилва прекомерно нещата. Бекхендът нормално е постоянно стабилен, само че Григор играе необикновен тенис, покрива ужасно покра и може да играе със мощ, когато се наложи. Нслучайно го назоваха " Бейби Фед ", имайки поради прелестната му техника на ударите, единствено че считам, че Зверев ще завоюва, в случай че е непрекъснат съ своя сервис и форхенд.

Родик: Бих споделил, че повода Зверев да господства в това съревнование се крие в качеството на първия му сервис. Ако Саша вкарва висок % на първи сервиси, то Григор би могъл единствено да блокира топката и оттова насетне Зверев има опция да управлява точка. Алкарас може да е страховит, само че дава нужното време на Димитров да нападна вторите му сервиси, което не важи за Зверев. Саша разполага с едни от най-тежките удари в играта и Григор ще се оказва постоянно в отбранителна позиция, защото не играе бекхенд с две ръце и мъчно би могъл да е нападателен непосредствено от ретур. Вярвам в числата и съперничествата.

Vajda? Becker? Federer? & offer up some potential new coaches for Novak Djokovic! |
— Tennis Channel (@TennisChannel)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР