Григор Димитров прекъсна серията си от три поредни загуби и

...
Григор Димитров прекъсна серията си от три поредни загуби и
Коментари Харесай

Григор Димитров започна неубедително, но се класира за третия кръг в Маями

Григор Димитров прекъсна серията си от три следващи загуби и започва сполучливо присъединяване си на шампионата от сериите " Мастърс " в Маями. Световният №4 трябваше да прави поврат против германеца Максимилиан Мартерер, само че се оправи, с цел да стигне до третия кръг след 4:6, 6:2, 6:1 за 1.41 часа.

В идната фаза Димитров ще се срещне с Жереми Шарди, който надигра в два сета Роджерио Дутра Силва от Бразилия.

Българският тенисист още веднъж сподели огромни съмнения в играта си, като вкара едвам 48% от първия си сервис. Димитров даде и шест точки за пробив на своя противник, което го принуди да демонстрира темперамент и да се пази.

Първият сет се движеше равностойно до своя седми гейм, когато резултатът беше 3:3. Димитров сервиваше, само че се стартира с две следващи точки за Мартерер и при 30:40 германецът стигна до точка за пробив. Последваха още 10 разигравания преди германецът да сервира огромната изненада и да поведе с 4:3.

.@GrigorDimitrov survives a scare against Marterer 4-6 6-2 6-1 to reach the third round in Miami.

Meets Chardy next up!#MiamiOpenpic.twitter.com/2fXGusZxyE
— Tennis TV (@TennisTV) March 24, 2018

След това Мартерер затвърди пробива си, а до края на сета двамата си размениха по още един гейм, с цел да се стигне до 6:4 в интерес на 73-ия в света. В първата част Димитров не съумя да осъществя нито една директна точка от сервис, а позволи и три двойни неточности. Първият му сервис беше единствено 31% против 52 за противника.

Поставеният под №3 в Маями обаче съумя да се събере и стартира по-силно втория сет. Димитров поведе небрежно с 3:0, а в края на частта осъществя още един пробив, с цел да успее да изравни резултата с 6:2. Вторият сет продължи 34 минути, а българинът увеличи малко индикаторите си, въпреки 45-те % първи сервис още веднъж да не бяха впечатляващи.

Третият сет стартира по безусловно същия метод с три бързи гейма на сметката на Димитров и това пречупи противника му. Мартерер още веднъж загуби подаването си в шестия гейм, след което с гейм на нула Димитров затвори мача с 6:1.

Последната част приключи единствено за 25 минути, а в нея международният №4 към този момент сподели доста по-стабилна игра – три аса, 78% вкаран първи сервис и единствено две изгубени точки при разигравания.

" Определено при започване на мача не се усещах доста удобно. Особено в първия сет Макс направи доста добър мач, той намираше доста добре ъглите на корта и се нагоди към изискванията ", сподели Димитров след мача.



Той посочи, че ще продължава да се движи малко по малко и е удовлетворен за метода, по който е приключил срещата.

" Винаги е мъчно да се настроиш от тренировки към мачовете. Дори и на подготвителния корт всичко да ти се получава не става постоянно да го пренесеш в шампионатите. Нужно е малко време ", добави Димитров.

В третия кръг Димитров ще се изправи против Жереми Шарди, от който няма загуба на твърди кортове. Двамата са се срещали четири пъти, като единствено в първия им мач през 2011 година на " Ролан Гарос " французинът стигна до триумф.

През 2012, 2015 и 2016 година Димитров победи Шарди на Australian Open, в Бризбейн и US Open.

" Той е доста добър състезател, сервира доста добре, има мощен форхенд. Ще се концентрирам върху моя тенис и по какъв начин да го победя ", добави Димитров за 31-годишния французин.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (848)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР