Григор Димитров постигна най-голямата си победа от началото на сезона,

...
Григор Димитров постигна най-голямата си победа от началото на сезона,
Коментари Харесай

Великолепен Гришо сломи световния №2 в Индиън Уелс

Григор Димитров реализира най-голямата си победа от началото на сезона, успявайки да обърне международния №2 Даниил Медведев с 4:6, 6:4, 6:3. Мачът беше от осминафиналите на Мастърса в Индиън Уелс. Българинът изглеждаше сякаш се бе предал в средата на втория сет, само че внезапно се преобрази и даде единствено 3 от оставащите 11 гейма на своя съветски конкурент. Той в това време е първенец на US Open, който приключи преди месец. Руснакът е тенисистът в най-хубава форма през годината, само че в този момент нашият му се опълчи и го наказа.

Двубоят стартира с доста тежък гейм на сервиса на българина, който в последна сметка приключи с пробив в подаването на първата ни ракета. Григор надлежно пропусна и две точки да затвори частта в своя изгода.
Двамата влязоха в замяна на подавания, а Димитров пропусна златен късмет да върне пробива в четвъртия гейм, само че Медведев отговори с ас, а в следствие резултатът стана 4:2.
Двамата взеха идващите си два гейма играчите взеха подаванията си на 30, а Медведев продължи да наподобява с едни гръди напред. В сервиса на Гришо при 5:3 той пропусна два сетбола, само че в идващия гейм международния №2 взе подаването си на 0 и затвори частта при 6:4.

Вторият сет стартира във вихрено движение, а сервиращите изпитваха своите компликации. Медведев още веднъж проби Григор още в първия гейм, само че българинът отговори с две точки за пробив и скоростен рибрейк още във втория гейм. Това обаче единствено ядоса първенецът от US Open, който още веднъж взе подаването на първата ни ракета, този път на 0. Медведев относително елементарно затвърди пробива си, а в петата част се пребори за нов пробив, до момента в който Гришо изглеждаше много беззащитен на корта.
В този миг обаче международният №2 се отпусна и Григор реализира пробив на 15, след което и взе своя сервис, с цел да понижи до 3:4. А импулсът в играта на Григор явно нямаше да секне толкоз бързо, откакто той реализира нов пробив на 30, с цел да изравни при 4:4, а по-късно и да вземе сервис гейма си на 0 и да поведе в частта. Медведев безусловно не знаеше къде се намира, а Григор се възползва, с цел да реализира нов пробив и да вкара мача в трети сет.

А третият сет продължи тъкмо по този начин, както приключи и вторият. Григор продължаваше да лети по корта, постигайки пробив още във втория гейм на сета, повеждайки с 2:0. Димитров не позволи изненади, затвърди пробива си небрежно и поведе с 3:0.
Двамата размениха по едно подаване, преди Григор още веднъж да настъпи педала на газта и да пробие безпомощния Медведев за повторно в сета - 5:1. Руснакът се възползва от остаряла уязвимост на Григор и проби родния ас при първия му опит да затвори мача. Медведев върна още един гейм, само че при втория си опит Григор не сбърка и затвори сета и мача при 6:3.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР