Григор Димитров постигна най-епичната си победа от началото на новия

...
Григор Димитров постигна най-епичната си победа от началото на новия
Коментари Харесай

Григор след епичната победа: Усещах, че имам преимущество и останах спокоен

Григор Димитров реализира най-епичната си победа от началото на новия сезон, откакто отстрани Хуберт Хуркач с тайбрек в третия сет. Полякът сервираше за спечелването на срещата, само че нашият съотечественик показва непреклонен темперамент и изкова величествен поврат, с който се класира на втория си полуфинал до момента в Монте Карло, а ето какво показа след това щастливият победител:

Григор, поздравления! Това беше толкоз оспорван мач, като двамата доминирахте в разнообразни моменти от него. Какво беше основното за постигането на успеха?

- Честно казано, не знам. Трябва да помисля. Той подвигна доста своето равнище на игра в третият сет и трябваше да повиша своята експанзия, само че в същото време знаех, че ще пресиля някои удари и остана толерантен. Изчаквах до последния миг, което не е най-хубавото допустимо нещо. Щом завоювах подаването си при 5:5, то си споделих по какъв начин би трябвало да се успокоя и оттова насетне следва да забележим по какъв метод ще се развият нещата. Накрая беше доста тежко и за двама ни, въпреки че се чувствахме добре физически. Усещах обаче известно предимство от моя страна от самото начало и го поставях под съществено напрежение, а най-после това направи разликата.

Имаше мачбол, само че се стигна до тайбрек. Какво си мислеше в този миг, имайки поради по какъв метод сервираше Хуркач?

- Не мислех доста в този миг. Просто гледах да въвеждам топката в корта, тъй като го карах да се усеща доста некомфортно, когато се стигнеше до разиграване. Същевременно той сервираше необикновено през последните два сета и бях задължен да запазя успокоение.

Това е първият ти полуфинал на клей от четири години насам, когато още веднъж доближи до тази фаза в Монте Карло и ти следва да се изправиш против Алехандро Давидович Фокина. Колко близо си до най-хубавата си игра на червени кортове сега?

- Не мисля по тази причина. Гледам на нещата ден за ден. Просто поставям нужните старания и даже не мисля чак толкоз за играта си, а се стремя да правя работата си оптимално добре. Сезонът на клей не е чак толкоз дълъг, единствено че искаш да си подготвен за избрани шампионати и се се стремиш непрекъснато да надграждаш. Точно това върша сега. Действително щях да съм отчаян, в случай че изгубя този мач, само че в същото време нямаше да бъда прекомерно непоколебим със себе си, защото върша нужните неща.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР