Григор Димитров показа старохотен характер и направи обрат, за да

...
Григор Димитров показа старохотен характер и направи обрат, за да
Коментари Харесай

Мечтата продължава! Великолепен Гришо е само на една крачка от титлата в Лондон!

Григор Димитров сподели старохотен темперамент и направи поврат, с цел да се класира на край на заключителния "Мастърс " шампионат в Лондон!
Гришо победи с 4:6, 6:0, 6:3 Джак Сок (САЩ) след близо два часа игра. Днес, от 20:00 часа, Димитров ще се изправи против белгиеца Давид Гофен, който сензационно надделя в три сета шесткратния първенец Роджър Федерер (Швейцария).

Припомняме, че Григор разгроми Гофен в груповата фаза с 6:0, 6:2.

С класирането си за финала най-хубавият наш тенисист си подсигурява и ново рекордно класиране в международната класация, където от понеделник ще бъде №3.

Григор Димитров поведе със страхотна игра с 3:0 гейма в първата част. Гришо стигна до още една опция за пробив в четвъртия гейм, която за жал не съумя да осъществя.

Това след това се оказа решаващо, тъй като Сок съумя да върне пробива и да изравни за 3:3. Това повлия на играта на Димитров, който стартира да позволява постоянно двойни неточности, от които се възползва Сок. С втори пробив американецът поведе с 5:4, след което сервирайки за сета, завоюва с 6:4 след 47 минути игра.

През втората част Димитров още веднъж стартира с ранен брейк и поведе с 3:0 гейма. Този път българинът не позволи съмнения и съумя да вземе и идващите 3 гейма, като се наложи с 6:0 след 22 минути игра.

В решителната крайна трета част Григор съумя да реализира решителен пробив за 5:3. Гришо избави два точки за брейк и съумя с четвъртия си мачбол да затвори мача.

"Нямам думи. Трябваше да свърша доста работа, с цел да печеля, тъй като не изиграх най-хубавия си мач ", съобщи Григор Димитров по време на изявлението на корта.

"Джак е страховит състезател и ми сътвори проблеми с форхенда си, само че аз имах вяра в силите си! В първия сет си мислех, че управлявам нещата, само че той откри метод да го завоюва. В последния гейм на мача трябваше да управлявам нервите си. Иначе не можеш да печелиш мачове на такава сцена. Успях да изгоня отрицателните мисли от главата ми и се получи ", разяснява Димитров.

"Да, играх към този момент с Гофен, което е забавно. Но финалът е различен мач и би трябвало да го изиграя. Това е последната ми среща за сезона и се надявам след нея да съм благополучен ", добави Григор Димитров.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР