Григор Димитров победи с великолепна игра Ник Кириос с 2:0

...
Григор Димитров победи с великолепна игра Ник Кириос с 2:0
Коментари Харесай

Гришо прегази Кириос и вече е №9 в света


Григор Димитров победи с превъзходна игра Ник Кириос с 2:0 сета - 6:3 и 7:5 във финала на Мастърса от сериите 1000 в Синсинати, Охайо. Това е най-значимият успех в кариерата на родния плейбой, който в обновената класация ще е №9 в света.

SPORTA.BG ПРОСЛЕДИ ВСИЧКО НАЙ-ИНТЕРЕСНО НА ЖИВО – ВИЖТЕ ТУК

Хасковлията показва страхотна централизация и с разнородни отигравания заслужи купата, която е от най-голям сан, като се изключи шампионатите от Големия шлем.

Българинът прибави 1000 точки за ранглистата на ATP, а също така банковата му сметка ще набъбне с над 950 000 $ от наградния фонд.

В първия сет всичко се реши в детайлите. Двамата противници сервираха решително, само че Гришо изкопчи пробив при първата си опция, до момента в който Кириос пропиля 2 сходни шанса. Това натежа и Димитров поведе с 1:0 сета.

В нервната втора част играта стана напечена и подаванията към този момент не бяха толкоз решителни. Нито Григор, нито австралиецът печелеха елементарно сервис-геймовете си. Кириос на няколко пъти загатна, че е " неприятното момче " на тениса и влезе в пререкания със съдията на стола.

Стигна се до 5:5 гейма. Тогава Григор избухна и проби. После гросмайсторски сервира за мача и шампионата, след което се отприщи неистова наслада. Както за него и щаба му, по този начин и за малобройната, само че доста гласовита БГ агитка на корта в Синсинати.

Минути откакто целуна най-големия трофей в кариерата си, първенецът Григор Димитров показа в студиото на ESPN, че е бил извънредно нервозен и е правил всичко допустимо да не му проличи. " Бях толкоз нервозен. Опитвах се да не го демонстрирам ", изясни първата ни ракета. По никакъв метод обаче не му пролича, че се тресе от нерви, тъй като беше сигурен при най-важните точки и нито един път не разреши на противника да го превъзхожда в основните моменти от мача.

" Знаех какво би трябвало да направя, само че в никакъв случай не знаеш какво да очакваш. Ник е доста добър тенисист, познаваме се сносно. Доволен съм от играта си, само че мисля, че някои неща можех да направя и по-добре. Нервите обаче бяха там ", разкри Григор.

Той се усеща на седмото небе след извоювания Мастърс, само че призна, че насладата в спорта не е доста дълга - по-дълга е тежката работа.

" Този триумф значи доста за мен. Чувствам се убеден преди US Open, само че съм крепко стъпил на земята. Щастлив съм, това е най-голямата ми победа. Ще се порадвам ден-два, само че по-късно отново следва здрава работа ", показа българинът, който от през днешния ден е девети в международната класация.

Запитан дали трофея от US Open е идната му цел, Димитров бе безапелационен: " Да, това постоянно е задачата, само че ще гледаме мач за мач. Там се играе в пет сета, което на мен ми харесва ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР