Григор Димитров победи младия австралиец Алексей Попирин с 2:1 (6:4,

...
Григор Димитров победи младия австралиец Алексей Попирин с 2:1 (6:4,
Коментари Харесай

Нова победа на Григор Димитров, на старта на Australian Open го чака Чилич

Григор Димитров победи младия австралиец Алексей Попирин с 2:1 (6:4, 6:7 (5), 6:3) в третия кръг на шампионата в Мелбърн, който е подгряващ за започващото в понеделник Открито състезание на Австралия (Australian Open). Това е втора победа за българина в шампионата, която го изпраща на четвъртфиналите.

Димитров можеше да завърши мача надалеч по-бързо, само че пропусна да вземе втория сет на собствен сервис, което даде опция на Попирин да направи поврат и да изравни сетовете. Така мачът продължи съвсем два часа и половина.

На четвъртфиналите българинът ще срещне французина Корентен Муте.

Днешният мач на Димитров трябваше да се играе още преди два дни, само че поради позитивен тест за ковид на чиновник в хотела се наложи всички тенисисти да бъдат изолирани и подложени на тест. Така днешният мач съответства и с тегленето на жребия за Australian Open.

Жребият изпрати Григор Димитров в първия кръг против хърватина Марин Чилич, който до неотдавна в продължение на години непроменяемо бе в първата десетка на международната класация. Досега двамата са се срещали 6 пъти на корта, като българинът има две победи – последната във втория кръг на " Ролан Гарос " преди две години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР