Григор Димитров победи Холгер Руне след 6-3 7-5 на турнира

...
Григор Димитров победи Холгер Руне след 6-3 7-5 на турнира
Коментари Харесай

Григор би Руне в Пекин, чака Синер на четвъртфинал

Григор Димитров победи Холгер Руне след 6-3 7-5 на шампионата в Пекин. Мачът продължи час и 32 минути.

Наградният фонд на шампионата от ATP 500 e 3 633 875 $. Това е първи триумф на Димитров против Руне. По-рано тази година севернякът би българина на осминафиналите на Уимбълдън.

На четвъртфиналите на шампионата Григор ще играе против италианеца.

Мачът стартира отлично за българския тенисист, който проби датчанина още в първия гейм. След това единствено за 18 минути хасковлията водеше с 4-0. Руне след това понижи на 4-3, имаше късмет и да изравни, само че не съумя. Димитров се възползва от третия си сетбол и затвори частта при 6-3 за 43 минути.

Във втория сет българинът поведе с 5-4, само че Руне изравни. После Гришо направи 6-5 и поведе с 40:0 при подаване на датчанина. Датчанинът избави първите два мачбола, само че не и третия.

Димитров направи по-малко печеливши удари – 18 против 23, само че беше по-добър при точките на при точките на втори сервис, при ретурите и при сервирането.

Григор Димитров и Яник Синер до момента имат два мача и са си разменили по една победа. Нашенецът завоюва печели на Мастърс в Рим преди три години. Италианецът би на тазгодишния Мастърс в Маями след 6-3, 6-4.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР