Григор Димитров победи германеца Ян-Ленард Щруф на старта на силния

...
Григор Димитров победи германеца Ян-Ленард Щруф на старта на силния
Коментари Харесай

Григор Димитров стартира убедително в Монте Карло

Григор Димитров победи германеца Ян-Ленард Щруф на старта на мощния Мастърс ATP 1000 в Монте Карло. Българинът не сподели съмнения и завоюва в два сета 6:3, 6:4 за 1:18 час. Двубоят трябваше да се играе още през вчерашния ден, само че поради преваляванията над Княжеството бе изместен за през днешния ден. В идващия кръг Григор ще играе против французина Жереми Шарди, който по-рано надигра Александър Бублик с 6:4, 0:6, 7:5.

Първи сет
Първият гейм в мача бе отличен за Димитров. Българският тенисист сподели добър сервис и не остави късмет на германеца. Щруф сервиса по-колебливо от Григор, само че въпреки всичко завоюва подаването си на 30 точки. Димитров продължи да бъде стабилен, само че германецът бе много по-напорист и съумя да стигне до тъждество в идващия гейм и то като направи страховит ретур на първи сервис на Гришо. Димитров обаче се поддаде на напрежението и позволи пробив. Последва устойчиво показване на Щруф, който съумя да затвърди преимуществото, което реализира и да поведе с 3:1. Григор още веднъж изпита усложнения при подаването си, а германецът продължи да се пробва да го затруднява. Все отново българинът прекъсна неприятната серия и завоюва гейма - 2:3. Григор се концентрира в идната част и не остани никакъв късмет на германеца. Димитров направи пробив на нула и изравни резултата в първата част. Силната игра на Григор продължи и в седмия гейм. Българинът пласира няколко доста сервиса и завоюва подаването си на 15 точки. Превъзходството на Димитров на корта стана доста осезаемо и българинът още веднъж проби своя противник, този път на 15 точки и поведе с 5:3 гейма в първия сет. В деветия гейм на първата част Щруф дръпна с 30:0 при сервиса на Димитров. Българинът обаче сподели здрави нерви, бързо изравни, а по-късно затвори сета при първата си опция - 6:3 след 32 минути игра.

Втори сет
Втората част стартира с гейм за Щруф. Григор опита да притисне съперника си, само че след няколко разигравания, в които германецът приключи с волета, частта отиде в сметката на Ян-Ленард. След това Димитров имаше леки мотиви да потрепери, защото се стигна до 30:15 за германеца, а след това и до точка за пробив. Ретур в навън обаче изравни в точките. След това Димитров имаше късмет да затвори гейма, само че не съумя. Последва глупава неточност от воле, която донесе един брейбок за германеца. Българинът обаче се измъкна и завоюва три следващи точки за 1:1 във втория сет. Щруф завоюва бързо третия гейм във втория сет и още веднъж поведе в резултата с 2:1. Германецът продължи да упорства и още веднъж поведе с 30:0 при сервиса на Димитров, а по-късно стигна и до две точки за пробив при 40:15. Григор отрази и двата брейбола след неточност и Щруф и страховит бекхенд по правата. А по-късно завоюва и гейма - 2:2. Този път Григор стигна до благоприятни условия за пробив. Българинът стигна до 40:15 при сервиса на Щруф и съумя да вземе частта - 3:2. Димитров още веднъж трябваше да избавя брейкбол в идващия гейм и още веднъж го направи и взе подаването си. Димитров имаше опция за още един пробив в идващия гейм, само че Щруф съумя да обърне гейма и да понижи на 3:4. Най-после Димитров взе малко по-спокоен сервис-гейм. Българинът завоюва на 30 точки и дръпна с 5:3 във втория сет. Германецът обаче не се съобщи и завоюва подаването си и понижи резултата 4:5. Димитров не позволи изненада и съумя да завоюва мача след 6:4 във втория гейм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР