Григор Димитров отстъпи пред Пабло Куевас с 6:7(3), 3:6 и

...
Григор Димитров отстъпи пред Пабло Куевас с 6:7(3), 3:6 и
Коментари Харесай

Григор се препъна срещу уругваец на 1/4-финал в Женева

Григор Димитров отстъпи пред Пабло Куевас с 6:7(3), 3:6 и отпадна на 1/4-финалите от шампионата в Женева. Българският топтенисист, който получи " уайлд кард " от уредниците и беше подложен под №4 в главната скица от категория АТР 250, позволи прекалено много непредизвикани неточности, до момента в който уругваецът резервира ритъма си от началото до края на траялия час и половина дуел.

За Куевас мачът беше втори за деня, откакто по обед трябваше да доиграе прекъснатата през вчерашния ден поради мрак среща от II кръг против Артур Казо от Франция. Латиноамериканецът запази задатъка си от сет и пробив от предния ден и се наложи с 6:2, 6:4.

Срещу Григор уругваецът пласира 2 аса и не направи нито една двойна неточност, до момента в който българинът реализира 4 директни точки от сервис и позволи две двойни неточности.

Повратният миг настъпи в тайбрека на първата част, в който Димитров съумя да върне два минипробива от 1:4 до 3:4 точки, само че незабавно загуби нови две подавания. Ядосан на играта си, 30-годишният хасковлия изпусна нервите си и счупи ракета, за което получи публично предизвестие от съдията.

Във II сет Димитров позволи ранен пробив, който по този начин и не съумя да върне до края. Куевас затвори мача с първия от три следващи мачбола след 1:33 ч. игра. Негов противник на 1/2-финалите на следващия ден ще бъде Ласло Джере или Денис Шаповалов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР