Григор Димитров оцеля в жесток трилър на клея в Барселона.

...
Григор Димитров оцеля в жесток трилър на клея в Барселона.
Коментари Харесай

Григор с втора победа в Барселона


Григор Димитров оцеля в нечовечен трилър на клея в Барселона. Родна ракета №1 би Малек Жазири с 2:1 сета - 75:3:6 и 7:6. Хасковлията избави 2 мачбола и в последна сметка победи в изтощителния мач, съобщи Sporta.bg.

Вторият подложен в схемата българин се наложи със 7-5 3-6 7-6(8), макар че изоставаше с пробив при 4-1 в третата част, трябваше да два мачбола в заключителните моменти и не бе безапелационен в представянето си. Световният номер 5 пропиля 10 брейкбола и три мачбола по пътя си към успеха.

При 30-30 в петия гейм на първия сет Джазири направи следващата къса топка, с която Григор не съумя да се оправи и стигна до брейкбол. Макар тунизиецът да се показа добре в отбрана в идващото разиграване, Димитров съумя да приключи със смач. След неприятно позициониране по отношение на топката последва нова непредизвикана неточност на българина и нова опция за съперника му. Двойна неточност донесе първия пробив в мача.

При 4-3 и 30-15 за Джазири, тунизиецът опита следващата къса, само че този път международният номер 5 сподели необикновено придвижване по корта и съумя да приключи с удар. Защити се добре и в идната точка, с цел да си обезпечи брейкбол. Джазири изпрати топката в навън, само че основният арбитър отсъди, че тя се е приземила в корта и изиска преиграване на точката. Григор бе на път да се откаже, само че реши въпреки всичко да продължи. Този път съперникът му записа уинър и стигна до дюс, само че малко по-късно родният играч си създаде нова опция, подкрепят от мрежата. Топка в мрежата докара до тъждество в геймовете.

Вторият подложен в схемата на шампионата се стимулира в допълнение след грешката на съдията на стола, затвърди на 0 и стигна до дюс на непознат начален удар с превъзходен форхенд уинър. Опонентът му поведе, само че пропиля задатъка си с неприятно отиграване на мрежата, след което позволи нова непредизвикана и даде сетбол на Димитров. Джазири се избави с добре извършено разиграване, а след това отново излезе напред с следващата си брилянтна къса топка. Завърши идната точка с воле и остана в сета.

Три следващи непредизвикани неточности дадоха три следващи шанса на българина да затвори сета. Джазири избави първата с добра отбрана, при втората удар на Григор се размина на милиметри с корта, а прекрасен сервис докара до дюс. Димитров още веднъж поведе с прелестен бездънен форхенд и този път не пропусна да се възползва – 7-5.

Първата ни ракета поведе с 30-0 в откриващото си подаване във втората част, само че се стигна до тъждество, а двойна неточност даде брейкбол на Джазири. Световният номер 88 го материализира с уинър.

При 1-2 основният арбитър още веднъж бе в центъра на събитията и още веднъж имаше недоволни, само че този път отсъждането бе в интерес на Димитров – 30-0. Джазири взе идната точка, само че съперникът му стигна до две благоприятни условия за пробив. Тунизиецът сподели темперамент и избави и двете, само че незабавно по-късно бе изправен пред трета. Отново се оправи, измъквайки се за осми път в мача, след което избави подаването си.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР