Григор Димитров оцеля по чудо във втория си мач от

...
Григор Димитров оцеля по чудо във втория си мач от
Коментари Харесай

Григор възкръсна и отмъсти на Джазири

Григор Димитров оцеля по знамение във втория си мач от шампионата на клей в Барселона, с цел да победи със 7:5, 3:6, 7:6 (8) Малек Джазири (Тунис). Така българският тенис ас взе реванш за провалянето от 88-ия в света за провалянето при единствената им среща до момента в Дубай тази пролет.

34-годишния тунизиец още веднъж затрудни Димитров, вкара мача в трети сет и поведе с 4:1 в него. С поредност невероятни разигравания и тъкмо преценен риск Григор изравни за 4:4, а малко по-късно избави и мачбол, с цел да се добере до тайбрек. В него драмата беше цялостна – Димитров пропиля два късмет за победа при 6:4, а секунди по-късно той изправен на ръба на провалянето, само че тунизиецът с всичка мощ заби топката половин метър в навън от преференциално състояние. Въпреки голямото напрежение Григор продължи да провокира противника към неточности и това му донесе триумфа. Джазири се хвърля да приключва привидно комфортни топки в центъра на корта, а пропуските му доведоха до победа на българина.

Така Григор резервира жива фантазията си да играе с Рафаел Надал на финала. „ В един съвършен свят би се случило тъкмо по този начин, само че до тогава има още доста мачове “, съобщи Димитров. Той продължава присъединяване си през днешния ден против спечелилия от срещата сред Пабло Кареньо Буста (Испания) и Адриен Манарино (Франция), който приключи късно нощес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР