Григор Димитров отпадна от турнира в Шанхай. Гришо пропусна шанса

...
Григор Димитров отпадна от турнира в Шанхай. Гришо пропусна шанса
Коментари Харесай

Григор Димитров отпадна от турнира в Шанхай

Григор Димитров отпадна от шампионата в Шанхай. Гришо пропусна шанса да си уреди мач с Новак Джокович. Най-добрият български тенисист отпадна на осминафиналите “Мастърс 1000 ” в Шанхай след загуба от Якуб Меншик. 19-годишният гений, който е някогашен номер 1 при юношите, завоюва 6:3, 3:6, 6:4. При триумф на Григор, той щеше да срещне на четвъртфиналите Новак Джокович.

Григор Димитров отпадна от шампионата в Шанхай

Гришо ще остане в топ 10 на международния тенис, макар че имаше да пази 360 точки от достигането си на 1/2-финалите на шампионата през предишния сезон. Това стана факт, откакто единственият, който можеше да изхвърли българина от елита на тенис – Холгер Руне, отпадна на същата фаза като родната звезда.

С провалянето на Григор обаче възможностите да взе участие в заключителния “Мастърс ” в Торино доста понижават. В него играят най-хубавите 8 през сезона. Във виртуалното нареждане българинът остава 10-и, само че разликата със заветното 8-о място се усилва.

Следващата седмица пък Григор още веднъж ще бъде на корта. Бившият номер 3 е декларирал присъединяване в шампионата в Стокхолм. Турнирът стартира в понеделник, 14 октомври. В шведската столица преди 11 година българинът завоюва първата си купа в тура.

До края на сезона Димитров е декларирал присъединяване на още 2 шампионата. Във Виена от 21 октомври и последния за сезона “Мастърс 1000 ” в Париж.

Източник: 24 часа

Още вести четете в: Спорт За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР