Григор Димитров отпадна от турнира в ПекинГригор Димитров приключи участието

...
Григор Димитров отпадна от турнира в ПекинГригор Димитров приключи участието
Коментари Харесай

Григор Димитров отпадна от турнира в Пекин

Григор Димитров отпадна от шампионата в Пекин
Григор Димитров завърши присъединяване си на тенис шампионата в китайската столица Пекин. Българинът позволи проваляне във втория от сърбина Душан Лайович след 6-4, 2-6, 6-4. По този метод 27-годишният тенисист ще загуби много точки за международната класация, откакто предходната година доближи до полуфиналите на конкуренцията, където загуби от бъдещия първенец Рафаел Надал.

Двубоят стартира равностойно, само че грешките на Димитров бяха прекалено много. Именно те костваха на българина откриващата част, откакто Лайович проби първо в деветия гейм, а по-късно с ас затвори първия сет в своя изгода.

Във втория поставеният под номер 3 в главната скица българин поведе рано с пробив за 2-0, само че 55-ият в света върна пробива в идващия гейм. Последва нов брейк за осмия в света, а по-късно той умерено приключи сета и вкара мача в трета решителна част.

Там, обратно на логиката, Лайович първи проби подаването на противника за 3-1, само че Григор се завърна в сета и мача незабавно по-късно. Българинът обаче още веднъж се пропука след воле в мрежата и двойна неточност, с цел да даде пробив задатък на сърбина още веднъж в деветия гейм. Лайович сервира превъзходно напрегнат и сходно на първия сет, затвори и срещата с ас. Следващият му противник ще бъде избран от спечелилия в двойката Кайл Едмънд и Матео Беретини. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР