Григор Димитров отпадна от турнира на трева в Куинс (Великобритания)

...
Григор Димитров отпадна от турнира на трева в Куинс (Великобритания)
Коментари Харесай

Григор пак се даде на Джокович

Григор Димитров отпадна от шампионата на трева в Куинс (Великобритания) след загуба с 4:6, 1:6 от Новак Джокович (Сърбия). Така родният тенис ас остана надалеч от миналогодишното си достижение в конкуренцията – полуфинал и ще отиде на „ Уимбълдън “ единствено с два мача на сингъл на тази настилка.

Djokovic beats Dimitrov 6-4, 6-1. That was emphatic. Virtually faultless from the Serb. His first top-10 win since May 2017. #QueensTennispic.twitter.com/5Hy6I5YW4A

— Fever-Tree Championships (@QueensTennis) 21 юни 2018 година

Мачът беше извънредно първокласен, а с играта си сърбинът изцяло опроверга упованията, че няма да е на същото равнище на тревата. Двамата си размениха няколко майсторски урока, а първият сет беше равносилен до 4:4. В 9-ия гейм обаче Григор стартира с двойна неточност и сърбинът надуши шанса си. С невероятния си ретур той се добра до три сетбола, само че Димитров прояви задоволително самообладание, с цел да избави първите два. Сърбинът даде тип, че има проблеми с напредването по тревата, само че малко по-късно завоюва по този начин нужната му точка, с цел да поведе в резултата.

Djokovic strikes! He claims the first set 6-4 on a Dimitrov double fault. A very solid half an hour from the Serb. #QueensTennispic.twitter.com/koXOokAl44

— Fever-Tree Championships (@QueensTennis) 21 юни 2018 година

Загубеният сет разколеба българина, който стартира още повече да рискува от сервис – той приключи късия мач с 8 аса и 5 двойни неточности. С доста тъга Григор удържа първия си гейм, единствено с цел да се пропука с нова двойна неточност при идващото си подаване. Ноле това и чакаше и подвигна темпото в разиграванията, с цел да форсира края на мача.

Така Джокера завоюва седмата си победа в осмия мач от съперничеството с българина и ще играе с спечелилия от срещата сред французите Адриан Манарино и Жулиен Бенето.

It's @DjokerNole time! #QueensTennispic.twitter.com/m8THe7jrUa

— Fever-Tree Championships (@QueensTennis) 21 юни 2018 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР