Григор Димитров отпадна още в първия си мач при завръщането

...
Григор Димитров отпадна още в първия си мач при завръщането
Коментари Харесай

Горчиво завръщане за Григор Димитров на София оупън

Григор Димитров отпадна още в първия си мач при завръщането на шампионата " София оупън ". Той загуби от Иля Ивашка (Беларус) с 3:6, 6:7(3), като и подобаващата поддръжка от страна на публиката не му оказа помощ, въпреки и в полупразната " Арена Армеец ".

Потвърди се, че първата ни ракета не е във форма. Нямаше и " ток ", сила в дейностите му.

Мачът стартира неприятно за Григор, който позволи пробив още в първия гейм, в който като спечелил жребия избра да сервира.

Личеше раздразнителност в играта му, до момента в който отсреща му Ивашка бе доста окуражен да вгорчи завръщането на Димитров в шампионата, а и настроението на феновете в залата.

Пробивът бе вкоренен. Малко по-късно първата ни ракета съумя да спре серията на съперника си. Последна замяна, като Димитров стабилизира играта си, само че Ивашка бе постоянен на своето подаване.

Нещо повече - беларусинът даже не дочака да сервира за продобиване на сета, а проби още един път и поведе с 6:3.

При 2:2 във втория сет Григор стигна до две точки за пробив, само че Ивашка съумя да се измъкне. При първата българинът направи непредизвикана неточност. В тези минути поддръжката за най-хубавия ни тенисист бе съвсем като преди пет години.

При 4:3 за Ивашка се стигна до сериозен миг, при който Григор трябваше да наваксва от 15:40. Тогава той се оправи, оказа помощ му началният удар. Не беше елементарен и геймът при 4:5.

В идващия пред Димитров се откриха цели четири точки за пробив. Той обаче позволи непредизвикани неточности, пращайки топката в навън. Изпитание имаше и за Ивашка, който бе освиркан в миг, когато бурно изрази насладата си.

71-ият в света обаче резервира нервите си и съумя да измъкне маратонски гейм. И доста значим.

И както постоянно се случва, тенисистът пропуснал пробив, се оказва в сложна обстановка в идващия гейм. Това бе Димитров, който се изправи пред два мачбола за Ивашка на своя начален удар. Оцеля, освен това с майсторство в тази обстановка и с доста поддръжка от публиката.

В тайбрека Ивашка дръпна с два минипробива за 4:1. При 6:3 той получи голямо преимущество от три мачбола и победи още с първия, откакто Димитров прати топката в навън.
Победа на двойки за Милев и Нестеров още при дебюта в ATP
Българският ден на шампионата въпреки всичко не беше напълно неприятен. Точно преди мача на Григор победа, която ще запомнят, реализираха на двойки Янаки Милев и Пьотр Нестеров - 6:4, 6:4 над американците Джак Ванс и Джейми Ванс.

Това бе дебют за младежите ни в ATP тура. Освен пределно стимулирани, двамата демонстрираха и доста добра сработеност. Те записаха по един пробив в двата сета, като не позволиха нито една точка за пробив.

В четвъртък Милев и Нестеров ще се изправят на четвъртфиналите против вторите сложени Рафаел Матос (Бразилия) и Давид Вега Ернандес (Испания).

Очаквайте детайлности.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР