Григор Димитров отпадна на старта на турнира на твърди кортове

...
Григор Димитров отпадна на старта на турнира на твърди кортове
Коментари Харесай

Григор Димитров загуби на старта в Стокхолм след драматичен тайбрек

Григор Димитров отпадна на старта на шампионата на твърди кортове в Стокхолм, който е от категория АТП 250. Най-добрият български тенисист загуби трагично с 4:6, 6:1, 6:7 (5) от Иржи Лехечка (Чехия) в дуел, траял повече от два часа.

Димитров има защо да съжалява, защото в тайбрека в третия сет имаше преднина от минипробив и задатък от 5-2 точки, само че загуби идващите 5 разигравания, с което и срещата. За българина това е трета поредна загуба в международния тур. До края на сезона за Димитров предстоят участия във Виена (АТП 500) и Париж (Мастърс 1000). Първият сет бе решен от един пробив, дело на Лехечка в деветия гейм. Преди това, в петия гейм, чехът имаше още четири брейк-пойнта, три от които поредни, само че не се възползва. В същото време

Лехечка сервира на равнище и не разреши на Димитров да стигне до нито една точка за пробив в откриващия сет. През втората част картината на корта се промени. Димитров стартира по-мобилизирано и реализира два поредни пробива, след което поведе с 5:0 гейма. Лехечка съумя да вземе един път подаването си, като по този метод избегна загуба на 0 в сета. Във финалния трети сет първи своя удар нанесе Лехечка, който проби за преднина 3:1. Димитров обаче не се съобщи и на собствен ред навакса пасива си в седмия гейм, след което изравни за 4:4. Впоследствие се стигна до решителен тайбрек, в който Димитров поведе с 5-2 точки, само че загуби идващите 5 разигравания, с което и мача.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР