Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира по тенис за

...
Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира по тенис за
Коментари Харесай

Григор Димитров преклони глава пред Андрей Рубльов на полуфинал на тенис турнира в Шанхай

Григор Димитров отпадна на полуфиналите на шампионата по тенис за мъже от сериите " Мастърс 1000 " в Шанхай.

Първата ракета на България отстъпи с 6:7(7), 3:6 на поставения под №5 в схемата Андрей Рубльов след час и 52 минути игра.

Димитров още веднъж сподели солидна, изключително в първия сет, само че пропусна благоприятни условия в основни моменти, които бяха осъдени от Рубльов.

В първите геймове на мача играта се водеше от българина, който печелеше подаванията си съвсем безпроблемно. Той доближи и до първите си благоприятни условия за пробив при 3:2 гейма, само че пропусна четири брейкбола, включително и три поредни при 0:40.

В тези моменти Рубльов сподели за какво е седми в международната класация, като освен съумя да отрази опциите пред Димитров, а и първи да направи пробив. Това стана в 11-ия гейм на мача, когато руснакът завоюва четири поредни точки на сервис на българина и поведе с 6:5.

Тук обаче пристигна ред на 32-годишния Димитров да покаже темперамент. Роденият в Хасково тенисист употребява миг на съмнение у руснака и съумя да осъществя пробив, с който да докара първия сет до тайбрек.

В него и двамата направиха доста качествени разигравания и всеки от тях имаше опция да завоюва. Димитров отрази първия сетбол пред Рубльов при 6:5 точки и самичък получи подобен при 7:6. Рубльов обаче се избави с ас, а малко по-късно употребява една непредизвикана неточност на Димитров от бекхенд, с цел да вземе първата част на мача с 9:7 точки след 78 минути игра.

Въпреки отрицателната развръзка в първия сет, Григор Димитров не загуби наличие на духа и съумя да осъществя пробив още в първия гейм на втория сет. Той усили задатъка си до 2:0, а по-късно имаше и две благоприятни условия да поведе с 3:1. Тук обаче равнището в играта на българина внезапно спадна и той разреши на Рубльов да върне пробива изцяло ненадейно.

Направеният брейк се оказа решителният миг в мача, защото Рубльов се оказа в средата на серия от пет поредни гейма и скоро по-късно затвори втория сет и мача с 6:3 гейма.

По този метод българинът пропусна опцията да се класира за първи край на шампионат " Мастърс " от 2017 година, когато завоюва купата в Синсинати. Димитров към този момент е с баланс от една победа и осем загуби на полуфинали на съревнования от подобен сан. Това бе седми мач сред Димитров и Рубльов, като салдото към този момент е 3-4 победи.



Полякът надигра Себастиан Корда с 6:3, 6:4 за час и 16 минути.

XIE XIE!
— Rolex Shanghai Masters (@SH_RolexMasters)

Григор Димитров няма да играе на конкуренцията от сериите ATP 250 в Антверп идната седмица. Неговото място в главната скица ще бъде заето от французина Уго Гастон. Турнирът ще се организира от 15 до 22 октомври и е с награден фонд 673 хиляди евро.

Отказът на Григор се очакваше, защото българинът към момента се намира в Шанхай.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР