Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира от сериите АТР

...
Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира от сериите АТР
Коментари Харесай

Надал спъна Гришо по пътя към върха в Пекин

Григор Димитров отпадна на полуфиналите на шампионата от сериите АТР 500 в Пекин, откакто загуби от международния номер 1 Рафаел Надал с 3-6, 6-4, 1-6, оповестява gong.bg. 10-ата среща сред двамата бе оспорвана и с замяна на преимуществото, само че в решаващия сет Надал съумя да стигне до триумфа.

Двубоят стартира равностойно, само че испанецът първи стигна до пробив. Гришо имаше две благоприятни условия да го върне, само че не съумя да ги осъществя и в последна сметка Надал взе частта с 6-3.

Шампионът от US Open проби и при започване на втория сет, след което затвърди преднината си за 2-0. От този миг нататък обаче Димитров заигра доста мощно и непрекъснато натискаше сервиса на противника си, като от резултат от 1-3 взе пет от идващите шест гейма, с цел да вкара мача в трети сет.

В решаващата част Надал стартира безкомпромисно и реализира два следващи пробива, с цел да дръпне с 4-0. Григор не се отхвърли и потърси връщане в сета, само че изпусна три следващи благоприятни условия за пробив в шестия гейм, като общата му статистика в мача за осъществени брейк точки бе 2/12.

В последна сметка Рафа реализира още един пробив и затвори мача след 2 часа и 16 минути игра.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР