Григор Димитров откри участието си на Откритото първенство на САЩ

...
Григор Димитров откри участието си на Откритото първенство на САЩ
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Брандън Накашима - анализи, очаквания и коефициенти

Григор Димитров откри присъединяване си на Откритото състезание на Съединени американски щати с праволинеен трисетов триумф над локалния представител Стив Джонсън, а през днешния ден ще се опита да стори същото против още един американец в лицето на един от най-талантливите млади тенисисти Брандън Накашима. Двамата имат единствено една изиграна среща между тях, която се състоя по-рано през този сезон на старта на Мастърса в Рим, където родният ни представител надви безпроблемно в поредни сетове. Предстоящият конфликт посред им се чака да започва не преди 21:00 часа българско време, а до тогава дано да поразсъждаваме дружно по какъв метод Димитров би могъл да запише втори триумф над младока.

Какво да чакаме от Брандън Накашима?

Накашима е десничар, извършва бекхенд с две ръце и е висок 188 сантиметра. Брандън се намира под номер 69 в международната класация, което е с 20 позиции по-назад от върховото му класиране в средата на юли. Младокът се утвърждава като един от най-големите гении на своята страна, достигайки до третото място в подреждането при юношите, а също така преди два сезона се класира в поредни седмица за финалите на ATP 250 конкуренциите в Лос Кабос и Атланта, трансформирайки се в първия американски младеж с сходно достижение от Анди Родик насам.

20-годишният играч дефинира стила си за подобен на този на Новак Джокович и не крие желанието си към своя бекхенд. Накашима е израснал съвсем напълно на твърди кортове и не е по никакъв начин учудващо по какъв начин точно това е неговата обичана настилка. Американецът има добре уравновесена игра, като може с лекост да сменя посоките и от двете страни, а ударите му са с задоволителна дълбочина, с цел да не дават лесни шансове за завършващ удар на противника.



Накашима не се слави с изключително мощно подаване, само че умее да пласира чудесно сервисите си и печели значително директни точки от този си детайл. Ретурите му пък рядко напущат очертанията на корта и са една от най-силните му качества, защото младокът постоянно е подготвен да нападна противниковия сервис с противоположния си удар.

Световният номер 69 не е нито измежду най-мощните, нито измежду най-атлетичните тенисисти, но има страховит взор над играта и е извънредно зрял от тактическа позиция за възрастта си. Тези качества му оказват помощ да построи един доста резистентен темперамент и мнозина експерти споделят, че Накашима има държание на деец и в никакъв случай не си разрешава да загуби своето успокоение на корта.

Как може да се опълчи Григор Димитров?

Нашият съотечественик би трябвало да концентрира напъните си към форхенда на 21-годишния състезател, който бива изпълняван с висока траектория над мрежата и с нищо не може да сътвори проблеми за Гришо. Димитров също по този начин е задължен да поема самодейността и да движи по-нискоранкирания тенисист из целия корт, тъй като Накашима няма натурално положително напредване върху земленaта настилка и постоянно ще закъснява при своите осъществявания, в случай че бъде подложен в отбранителна позиция.

Българинът не трябва да влиза в монотонни замени от дъното на корта, тъй като те пасват на стилистиката на неговия конкурент, който доста рядко позволява леки неточности. Григор може умерено да употребява недотам положителната повратливост на младока, с цел да вкара късите си топка в приложимост и също по този начин нелоша концепция се обрисуват да бъдат излизанията към мрежата на длановия удар на младока, откъдето той не разполага с опцията да приключва топката.



 Накашима е същински занаятчия в контраиграта, тъй че родният ни представител не трябва да му оставя комфортни ъгли за ответен удар, когато построява своите акции. Световният номер 19 изрично ще е заставен да се разграничи от слайса си, имайки поради опцията на американеца елементарно да всмуква сходен вид осъществяване, разчитайки на сериозното количество топспин в арсенала си.

Пределно ясно е, че младокът ще търси бекхенда на Димитров, единствено че това надалеч няма да се случва на висока скорост и хасковлията има действителните благоприятни условия да се измества постоянно на форхенд и да нападна прекомерно подсигурените удари на Накашима.

Очаквания и коефициенти

Очаквам Григор да надгради над отличното си показване в предишния кръг и нямам доверие да загуби повече от сет в срещата си с представителя на домакините, чиято форма е надалеч от образцова през последните седмици, откакто той отпадна на остаряла в последните си два шампионата.

Букмейкърите поддържат моята теза, предлагайки ставка от 1.66 за представителя ни, до момента в който възможностите за триумф на американеца се котират на 2.20. Всички знаем, че тези предварителни прогнози не могат да бъдат гаранция за сходен процес на събитията, само че на нас не ни остава нищо друго, с изключение на да стискаме палци този път упованията да се осъществен и Димитров да продължи възхода си. Вие пък още веднъж ще можете да наблюдавате дуела на нормалните линкове в Tennis.bg!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР