Григор Димитров откри победоносно участието си на Уимбълдън. Първата ни

...
Григор Димитров откри победоносно участието си на Уимбълдън. Първата ни
Коментари Харесай

Григор: Трябва да намериш алтернативи, когато не се чувстваш добре; нервите бяха в повече

Григор Димитров откри победоносно присъединяване си на Уимбълдън. Първата ни ракета мина с лекост през първите два сета, след което имаше известни физически проблеми, само че въпреки всичко съумя да надвие Душан Лайович с 3:0. Впоследствие българинът разкри, че е бил по-притеснен от нормално преди дуела си и фактически най-после не се е чувствал оптимално, само че въпреки всичко е намерил метод по какъв начин да се оправи с тежката обстановка и несъмнено изглеждаше благополучен от този факт.

Григор, в никакъв случай не е елементарно в първия кръг на шампионат от Шлема, само че ти се оправи в 3 сета. Какво мислиш за равнището си?

- Не знам. Вече съм тук от много време и беше ужасно най-сетне да изляза на корта. Винаги си нервозен, когато стартираш шампионата в понеделник. Обикновено одобрявам това възприятие, само че от време на време нервите са допълнително, в сравнение с ми се желае, а ситуацията беше тъкмо такова през днешната заран. Имах пеперуди в стомаха и даже в един миг малко се съмнявах в себе си, само че това е обикновено. Точно тогава идва ролята на менталната мощ, а аз съм приключил доста работа в това отношение, на която мога да разгадавам и в този момент е времето да се състезавам, пробвайки се да мина през мача по допустимо най-хубавия метод. Днес направих доста мощни първи два сета, след което в третия сет имах известни проблеми в лакътя си и по тази причина взех хапче, с цел да съм сигурен, че ще устоя, в случай че ми се наложи да разкарвам повече. Наистина съм благополучен, че завоювах в поредни сетове.

Точно това щях да те попитам. В третия сет губеше с 1:4, а по-късно също трябваше да спасяваш точки за пробив. Колко удовлетворен си от обстоятелството, че съумя да спечелиш с 3:0?

- На трева би трябвало да си подготвен за всяка една точка. Казвах си, че играя добре и разчитах чудесно неговия сервис. Просто желаех да се уверя, че върша точните неща на корта. Понякога нещата ти се изплъзват, неизбежно е. За състезател с еднорък бекхенд е малко по-трудно, тъй като би трябвало да се движиш повече и да стоиш доста по-ниско съпоставяне с позицията ти на всяка една друга настилка. Понякога би трябвало да намериш други възможности, когато тялото ти не се усеща по най-хубавия вероятен метод и през днешния ден съумях да запазя успокоение, като се абстрахирах от мислите за лакътя, а вместо това мислех по какъв начин да блъскам топката и тъкмо това направи разликата.

Това е твоето 14-то присъединяване на Уимбълдън, тъй че несъмнено имаш опит. В момента си номер 10 в света. Можем ли да кажем, че остаравяш като хубавото вино?

- Никога не съм опитвал алкохол, само че бих се съгласи с теб, щом го казваш. Това не е съвпадане, тъй като и преди съм бил в тази позиция. Напоследък постоянно получавам този въпрос и просто ще кажа, че през годините съм полагал доста труд и просто няма по какъв начин да знаеш по кое време всичко това ще даде нужния резултат. Благодарен съм с мястото, на което се намирам сега и правя оценка всеки един мач, без значение дали спечелвам или изгубвам. Истината, е че загубите болят доста повече отпреди 10 години и по никакъв начин не желая да изгубвам. Боря се, колкото мога и върша нещата по най-хубавия вероятен за себе си метод. Нямам никакви съжаления. Дали ще съм на 33, 35 или 37, то бих бил благополучен да играя за себе си и тази аудитория, в случай че към момента се любувам на играта и се усещам задоволително добре физически.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР