Григор Димитров откри клей сезона си по подобаващ начин, като

...
Григор Димитров откри клей сезона си по подобаващ начин, като
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Федерико Кория - анализи, коефициенти и очаквания

Григор Димитров откри клей сезона си по отговарящ метод, като доближи до полуфиналите на Мастърса в Монте Карло. Сега българинът ще се опита да удължи чудесната си поредност на червени кортове, само че няма да има по никакъв начин елементарно тестване във втори кръг на шампионата в Барселона. Там го чака среща с коравия аржентинец Федерико Кория, с който досега не са се срещали. Южноамериканецът към този момент завоюва един мач в испанския град и също наподобява убеден в моментните си благоприятни условия, тъй че дано да поразсъждаваме по какъв метод би могъл нашият съотечественик да разклати душeвността на съперника и да надделее над него.

Какво да чакаме от Федерико Кория?

Кория играе с дясната ръка, извършва бекхенд с две ръце и е висок скромните 180 сантиметра. Аржентинецът е изявен клей експерт, който е троент притежател на Чаланджър трофеи върху землена настилка, а също така през предходната година доближи до финала на ATP 250 шампионата в Бостад, където отстъпи на лидера в схемата Каспър Рууд. В момента южноамериканецът заема рекордната си 52-ра позиция в ранглистата и единствено преди две седмици реализира влиятелен триумф над Алехандро Давидович Фокина, от който първата ни ракета позволи проваляне на конкуренцията в Монако.

30-годишният играч е брат на небезизвестния Гилермо Кория, чиято кариера беше злополучно прекъсната навреме заради травми, само че несъмнено Федерико е наследил от невероятната скорост на някогашния финалист от Ролан Гарос и е доста мъчно неговата отбрана да бъде преодоляна от противника. Кория има уравновесен жанр на игра, като няма някакви особени оръжия, но е извънредно стабилен от дъното на корта и рядко можем да го забележим да позволява непредизвикани неточности.



Аржентинецът удря плоско топката и познава чудесно геометрията на корта, което му разрешава да насочва ударите си по доста скъсени диагонали. Световният номер 52 постоянно употребява къси топки, владеейки ги до съвършенство и има доста способени волета, въпреки че рядко можем да го забележим наоколо до мрежата.

Как би могъл да противодейства Григор Димитров?

Димитров има надалеч по-сериозна междинна скорост на ударите си и несъмнено ще има опция да задава темпото на корта. Хасковлията би трябвало да бъде толерантен, изграждайки методично своите офанзиви, тъй като неговият конкурент постоянно повдига съзнателно топката и родният ни представител би трябвало да устои на изкушението, до момента в който не изчака верния миг за пласирането на опит за уинър.

Григор би трябвало да употребява по-голямата си мощност, с цел да задава самичък ритъма на разиграванията и по този начин да се опази от дългите надхитряния от дъното на корта, където безспорно Кория се усеща по-комфортно и има нужните запаси, с които да унищожи играта на 14-тия подложен. Българинът не трябва да бъде монотонен, защото грубата мощ не е неговото амплоа, а и южноамериканецът последователно ще се нагоди към тази възможна експанзия и скоро ще извлича безчет грешки от ракетата на любимеца.



Непоставеният тенисист би трябвало да бъде поставян непрестанно напрегнат и да получава топки с най-различна характерност, като по този метод Димитров ще му отнеме шанса да практикува нормалния си жанр. Креативността е съществено преимущество на Гришо пред съвсем всеки противник и той би трябвало да употребява тази своя мощна страна и да покаже в действителност на какви отигравания е кадърен, имайки нужното време на относително бавната настилка в Барселона.

Очаквания и коефициенти:

Очаквам Димитров да срещне сериозна опозиция в началните минути на срещата, единствено че последователно нашият съотечественик ще се нагоди към изискванията и непознатия конкурент, след което би трябвало да показва несъмнено по-високата си класа и да се поздрави с успеха и място в идващия кръг на надпреварата.

Букмейкърите напълно закономерно дефинират първата ни ракета за любимец, като оферират ставка от 1.55 за последна победа на българина, до момента в който възможностите на неговия противник са 2.85. Вие пък още веднъж ще може да се насладите на идния дуел, употребявайки нормалните линкове в нашия уебсайт.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР