Григор Димитров официално обяви, че вече няма да работи с

...
Григор Димитров официално обяви, че вече няма да работи с
Коментари Харесай

Пътищата на Григор Димитров и Дани Валверду се разделиха

Григор Димитров публично разгласи, че към този момент няма да работи с треньора Дани Валверду, откакто в продължение на три години двамата бяха екип.

„ След мача ми през вчерашния ден, с моя треньор Дани Валверду седнахме да поговорим. След три страхотни години пътищата ни се разделят. Имахме някои върхови достижения и страхотни моменти на корта. Искам да благодаря на Дани за всичко, което направи за мен, както и да му поежелая всичко най-хубаво в идващите инициативи “, написа Григор.

Как се стигна до колаборацията Димитров-Валверду

През 2016 година Хуан Мартин Дел Потро употребява услугите на експерта за „ Уимбълдън-2016 ”, само че не стигна до по-дългосрочен договор, защото Дани към този момент се бе преместил да живее в Цюрих, а Кулата от Тандил искаше да е основан в Аржентина.

Така Валверду стартира работа с Григор Димитров, а през сезон 2017 двамата стигнаха изключителни небеса. Тогава българинът стартира годината стремително и завоюва трофеи в Бризбън. След това на Australian Open стигна до незабравим 1/2-финал с Рафаел Надал, в който с доста малко отстъши на Матадора. В София Димитров подвигна купата в „ Арена Армеец “, а по-късно в Синсинати подвигна първия си Мастърс трофей в кариерата, преди в Лондон да завоюва най-големия шампионат в кариерата си и да се изкачи до №3.

През 2018 година последва лек спад първоначално, като някогашният №3 стигна до 1/4-финал в Мелбърн и край в Ротердам. След това обаче най-хубавият му резултат в границите на идващите няколко месеца бе 1/2-финал в Монте Карло с Рафаел Надал. В края на годината Димитров публично разгласи, че към щаба му се причислява американската легенда Андре Агаси.

Прочетете:

На старта на 2019 година Григор отпадна на 1/4-финал в Бризбън от Кей Нишикори, а на Australian Open по-късно загуби от Франсис Тиафо. Последва пауза от повече от месец поради травма в рамото, преди Димитров да се завърне в Маями и да загуби във втори кръг от Джордан Томпсън. В сезона на клей българинът отпадна в трети кръг в Монте Карло и Барселона, а в края на април към този момент бе отвън топ 40. В Мадрид завърши присъединяване си след загуба от Тейлър Фриц на старта.

 dimitrov ferer

Дани Валверду

Той е роден през 1986 година във Валенсия (Венецуела). Завършил е университета Маями в Съединени американски щати с тапия по интернационален маркетинг и финанси. По време на следването си е капитан на тима по тенис на университета.

Стига до №1 на двойки и №3 на сингъл в колежанската класация на Съединени американски щати. Бивш професионален тенисист, който стига до №727 в международната класация на сингъл. Бил е треньор на Анди Мъри (2010-14) и Томаш Бердих (2014-16).

С Мъри се среща в академията „ Санчес-Касал ” в Барселона, където двамата упражняват. Тогава шотландецът е на 15. Двамата стават положителни другари и Валверду играе в двойка с Мъри на шампионата на „ Куинс Клъб ” в Лондон през 2008-а. Анди взема Валверду в щаба си след раздялата с Майлс Маклаган. Дани става публично негов треньор откакто Мъри прекъсва взаимоотношенията си с Алекс Коретча през март 2010-а.

Валверду продължава работата си и когато Иван Лендъл е притеглен в щаба през 2012-а. Младият южноамериканец даже е избран за старши-треньор на мъжкия тим по тенис на Англия за олимпийските игри в Лондон, където Мъри става първенец на сингъл. Други два върха в кариерата на Валверду (заедно с Лендъл) са купите от Големия шлем на Мъри на Ю Ес Оупън през 2012-а и на „ Уимбълдън ” през 2013-а.

След раздялата с Мъри през ноември 2014-а Дани стартира да работи с Томаш Бердих, който по това време е №7 в света. През 2015-а чехът стига до персонален връх №4. След това идва партньорството за малко с Дел Потро, а по-късно – с Григор.

Източник: TennisKafe
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР