Григор Димитров ни направи свидетели на поредното си петзвездно представяне

...
Григор Димитров ни направи свидетели на поредното си петзвездно представяне
Коментари Харесай

Нов Мастърс 1/2-финал: Григор остана непобеден от Хуркач и продължи парижката си приказка!

Григор Димитров ни направи очевидци на следващото си петзвездно показване на Мастърс 1000 шампионата в Париж и се класира за полуфиналната фаза. Най-добрият български тенисист изнесе истински тенис мастърклас на първенеца в Шанхай - Хуберт Хуркач, от който не е губил до момента в кариерата си, като съблюдава наклонността да е безукорен в конфликтите си против международния номер 11 и след сериозна борба на сервисите, траяла час и 37 минути, то родният ни представител остана по-хладнокръвен във значимите моменти и показва доста повече качества в разиграванията, с цел да победи с крайния успех  - 6:1 4:6 6:4.

По този метод Димитров за прощален път в последния месец потвърди, че се намира още веднъж във върхова спортна форма и за втора поредна конкуренция от сериите " Мастърс 1000 " си подсигурява място във финалната четворка, с което изравнява най-хубавото си достижение от надпреварата във френската столица, датиращо от 2019-а година. В опит за първи път в кариерата си да доближи до мача за купата в зала " Берси ", българинът следва в съботния ден да се изправи против спечелилия всред Стефанос Циципас и Карен Хачанов, които ще излязат на корта в Париж за идващия мач от програмата.

Началото на дуела се оказа извънредно оптимистично за първата ни ракета, който без особени старания доближи до два брейкбола още в дебютното подаване на колоса, откакто полякът направи две двойни неточности, които съществено го разконцентрираха и с следващата си топка в навън, то той съобщи сервиса си в актива на нашия съотечественик. Впоследствие Гришо също не впечатли при заставането си на начален удар и неколкократно сбърка от рутинна позиция наоколо до главната линия, като даде точка за рибрейк на съперника, само че първенецът от Шанхай продължи да прилича " буреносен облак " и инкасира нова поредност от неточности, довели го до хвърлянето на ракетата му на земята и казването на голям брой хули, до момента в който българинът се отдръпна с задатък от 3:0 при първата отмора за мача.

Паузата за промяна на полетата пък разреши на 11-ия подложен да премисли държанието си на корта и той скоропостижно онагледи класата на първия си сервис, с цел да се разпише в резултата. Същевременно обаче Григор нито за секунда не смъкна темпото на игра и продължи да търси сериозна дълбочина с ударите, което продуцираше голям брой неуверени отигравания на неговия противник, до момента в който родният ни представител решително завършваше офанзивите си с реализирането на уинър, като в даден миг не пропусна да ни изуми с " нечовешко " осъществяване на бекхенд смач и скоро по-късно дублира преднината си в статуквото, поздравявайки се с триумфа в откриващия сет.

Със старта на втората част станахме очевидци на напълно друго лице в конфликта от страна на Хуркач, който най-сетне се съвзе от първичния потрес и наложи волята си при своите подавания, в които сведе броя на грешките си до най-малко, както и стартира да пласира от ден на ден асове. Подобен процес на събитията надалеч не се оказа проблематичен за първата ни ракета, който на собствен ред се представяше покрай съвършенството в моментите си на начален удар и рядко даваше опция на поляка даже да се добере до точка на ретур. 

В това русло бяхме отведени до фундаменталния десети гейм, когато международният номер 11 избра да заложи на голяма доза риск и да вложи всички сили в атакуващ проект, като засвидетелства страхотни умения на мрежата, изпълнявайки магично стоп воле, което в допълнение му вдъхна нужната самонадеяност и още с дебютния си за мача брейкбол, имащ статута на сетбол, отмъкна подаването на Димитров и възвърне равенството в обособените елементи.

С настъпването на решителния трети сет първенецът от Шанхай по никакъв метод не промени стила си на игра и все по този начин разчиташе на сервиса си да бъде негов справочник в срещата, като лимитираше възможностите пред най-хубавия ни тенисист. За Григор пък надалеч не се оказа сложна задача това да не помни случилото се в края на предходната част и с " чист разум " да влезе в заключителната такава, като ловко подбираше ударите си и постановяваше темпото си в размените от главната линия. 

Именно това се трансформира в печелившата формула за първата ни ракета в седмия гейм, когато той стабилизира ретурите си с цената на това да влиза най-малко в разиграване, където показва отличен прочит на дейностите на колоса и го размина на два пъти наоколо до мрежата, с цел да се снабди с основен пробив преимущество - 4:3. Впоследствие Хуркач значително избра да играе " вабанк " в идващото подаване на първата ни ракета и даже доближи до 0:30 в опита си да реализира мълниеносен рибрейк, само че в неподходящата обстановка първият сервис на Григор му се притече на помощ и той затвърди преднината си, преди броени минути по-късно да официализира своята победа номер 127 в конкуренциите от сериите " Мастърс 1000 ", правейки нова голяма крачка към сбъдването на фантазията за повдигането на трофея в Париж.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР