Григор Димитров направи първата си тренировка на комплекса на Ролан

...
Григор Димитров направи първата си тренировка на комплекса на Ролан
Коментари Харесай

Григор стъпи на парижкия клей, Федерер замерва зрители

Григор Димитров направи първата си подготовка на комплекса на " Ролан Гарос ". В положително въодушевление 28-годишният българин организира занятие дружно с испанеца Фелисиано Лопес и под зоркия взор на Радек Щепанек.

Сега Григор чака жребия за главната скица на шампионата, който ще се тегли по-късно. За първи път отдавна Димитров не е измежду поставените, което може да значи доста тежък противник още на старта на надпреварата.

Въпреки че трети ден към този момент тренира на кортовете на " Ролан Гарос ", Роджър Федерер не е удовлетворен от формата си. Днес той игра с италианеца Андреас Сепи, като на няколко пъти се подразни на себе си след обикновени неточности. В един от случаите той изпрати една топка към полето на противника, само че тя нацели тъкмо в главата една жена, седнала на трибуните. Ударът не беше мощен, швейцарецът незабавно се извини, а дамата сподели, че не е потърпевша.

Roger Federer and Novak Djokovic exchange words as French Open preparations continue https://t.co/BQ4LBI2t29 pic.twitter.com/yaLBPNRwDW
— The Us Posts (@theusapost21) May 23, 2019
При идването си на корт " Филип Шатрие " Федерер се засече със международния номер 1 Новак Джокович. Двамата се поздравиха и поговориха малко. През последните месеци Роджър и Новак си размениха някои реплики през медиите по отношение на бъдещето на ATP. Те имаха противоположни позиции по някои въпроси, само че през днешния ден одобриха с усмивка срещата.

За Джокович това бе първа подготовка на комплекса на Откритото състезание на Франция за този сезон. Сърбинът, който обича да се заиграва с френската аудитория, загуби от Надал на финала в Рим преди няколко дни, само че преди този момент завоюва Мастърса на клей в Мадрид и е един от дребното, които могат да играят сполучливо против Рафа на клей.

Come slide with me @RafaelNadal | #RG19 pic.twitter.com/ScJnY8Btk4
— Roland-Garros (@rolandgarros) May 23, 2019
Първи ден на клея в Париж бе и за главният любимец за трофея Рафаел Надал. Испанецът дойде на обичания си шампионат след купа в Рим и се чака още веднъж да господства в търсене на 12-а купа на " Ролан Гарос ".

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Париж
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР