Григор Димитров може да не се представи на достатъчно добро

...
Григор Димитров може да не се представи на достатъчно добро
Коментари Харесай

След силното представяне на Ролан Гарос: Григор ще прогресира сериозно в ранглистата на ATP

Григор Димитров може да не се показа на задоволително положително равнище във вчерашния си осминафинален мач на Ролан Гарос против Александър Зверев, само че генерално може да бъде извънредно удовлетворен от изявите си в Париж, като се има поради, че доближи за едвам повторно в кариерата си до тази фаза на Откритото състезание на Франция и то без изгубен сет. Това освен ще разреши на родния ни представител да отбрани 90-те извоювани точки от предишния сезон, когато отпадна в третия кръг от Диего Шварцман, а и да прибави нови 90 пунка към актива си за международната класация, с които ще прогресира с три места напред до 26-тата позиция в класацията на ATP.

Към момента българинът е под номер 25 в ранглистата " онлайн ", разполагайки с 1365 точки, само че сигурно на следващия ден ще бъде преместен от един всред Александър Зверев и Томас Мартин Ечевери, чийто директен дуел ще излъчи третия полуфиналист на тазгодишния Ролан Гарос при мъжете.

Любопитна детайлност е, че Григор за пръв път в своята кариера ще изпревари Рафаел Надал, който продължава да лекува своята травма в региона на псоаса и ще напусне топ 100 на света, тъй като нямаше опция да пази трофея си от Ролан Гарос.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР