Григор Димитров изравни най-доброто си постижение в исторически план на

...
Григор Димитров изравни най-доброто си постижение в исторически план на
Коментари Харесай

Григор след класирането си за 1/8-финалите: Наслаждавам се на тениса и това ми помага много

Григор Димитров изравни най-хубавото си достижение в исторически проект на Ролан Гарос, откакто през днешния ден взе скалпа на международния номер 79 Даниел Алтмайер, надигравайки го повече от безапелационно с крайното 6:4 6:3 6:1. С представянето си в хода на срещата първата ни ракета показва, че се намира в вероятно най-хубавата си форма въобще през сегашния сезон, за което стана дума и в изявлението му на корта, извършено броени минути след узаконяването на крайния триумф на българина.

Поздравления, Григор! Ти имаш страховит шампионат досега, само че довечера просто не можеше да бъдеш спрян.

- Това беше първият ми мач от вечерната сесия в Париж. Благодаря на всички за поддръжката. Публиката сътвори в действителност невероятна атмосфера.

От началото на шампионата до момента ти към момента не си изгубил даже сет, тъй че какво е обяснението за отличната форма, в която се намираш?

- Мисля, че постоянството е ключът в тази ситуация. Преодолях някои компликации по пътя си, като не спирах да имам вяра в себе си и да се старая да играя добър тенис. С екипа ми свършихме страхотна работа през последните няколко седмици. В момента се любувам на играта си, което постоянно ми оказва помощ доста и се пробвам да се съсредоточвам само върху идващия си мач, гейм или даже точка. Винаги се стремя да намирам способи да се модернизирам, без значение от това дали надвивам или изгубвам, и нещата в действителност се развиват доста добре към този момент.

Готов ли си да насочиш вниманието си върху идващия си противник или предпочиташ да се насладиш на успеха първо?

- Имам още два часа разполагаем преди среднощ, тъй че избирам да се насладя на стореното през днешния ден. По отношение на подготовката ми, то ще подходя по същия метод както до момента и ще отделя нужното време за отмора и възобновяване. Възнамерявам да продължа да съблюдавам режима си от последните дни и се надявам това да ми помогне в идващия мач още веднъж да се показва на равнище. ", приключи Димитров, за който следва в идната фаза на конкуренцията да премери сили с двукратния полуфиналист Александър Зверев или 12-ия подложен Франсис Тиафо.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР