Григор Димитров изигра нов феноменален мач на Мастърса в Париж

...
Григор Димитров изигра нов феноменален мач на Мастърса в Париж
Коментари Харесай

Финалистът Григор: Това е сюрреалистично; толкова много пъти се съмнявах в себе си

Григор Димитров изигра нов свръхестествен мач на Мастърса в Париж и реализира втора победа в кариерата си над Стефанос Циципас. Българинът беше изгубил предходните си две срещи с гърка след съдбоносен тайбрек, само че през днешния ден ориста му се усмихна и той завоюва по тъкмо същия метод, правейки поредност от фамозни минаващи удари в 13-ия гейм на решителната част, а ето какво показа щастливият победител в последвалото си изявление за Eurosport:

Григор, изминаха 6 години, откогато изигра последния си Мастърс край! Струваше ли си чакането, компликациите и всичко останало. Би трябвало да си доста благополучен сега?

- Да, струваше си всяко едно нещо, което в миналото ми се е случвало през последните 6 години. Това беше едно в действителност бясно странствуване. Направо е сюрреалистично да бъда назад на толкоз огромен край. Имаше толкоз моменти, в които се съмнявах в себе си и не знаех дали в миналото още веднъж ще имам сходен късмет и кадърен ли съм да печеля поредни мачове против най-хубавите играчи в света. Сега обаче сме тук - неделя е.

Как съумя да останеш толкоз спокоен в решителния тайбрек? Не си ли мислеше за опцията да достигнеш до финала?

- Не съм си помислил нито един път за финала. Трябваше да остана в сегашното, тъй като Стефанос заигра извънредно добре от средата на втория сет нататък. Повиши равнището на своя сервис и ударите си от дъното на корта. Аз имах няколко доста тежки гейма и трябваше да се връщам от 15:40.

В края просто си споделих по какъв начин неговите подавания вървят прекомерно бързо и възможностите ми биха били в възможен тайбрек. В интерес на истината, то се надявах да съумея да завършвам нещата с допустимо по-малко удари. Хубавото е, че най-после разчитах доста добре неговите сервиси и го сложих под съществено напрежение. Останах доста мощен душевен в решителните мигове и резервирах спокойствието си, когато трябваше да направя тези минаващи удари и по този начин завоювах мача.

Сега можем да поговорим за финала. Вчера се обзаложихме за мача на Джокович и Руне, като ти загуби, тъй като предсказа победа на Холгер. Можем ли да се обзаложим още веднъж? Кой мислиш, че ще завоюва и имаш ли желания?

- Не. Просто желая да изляза на следващия ден на корта. Няма значение кой ще бъде от другата страна на мрежата.

Ще гледаш ли мача?

- Вероятно. Може да погледам малко. Нйа-важното е да приготвя тялото си за идващия мач. Вече нямам самообладание.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР