Григор Димитров изигра нов безапелационен мач на тазгодишния Ролан Гарос

...
Григор Димитров изигра нов безапелационен мач на тазгодишния Ролан Гарос
Коментари Харесай

Григор след победата: Контролирах мача почти изцяло; не трябва да поценявам Алтмайер

Григор Димитров изигра нов решителен мач на тазгодишния Ролан Гарос и се класира за третия кръг на шампионата. Родният ни представител преодоля в поредни елементи финландеца Емил Руусувори и продължава да бъде без изгубен сет на " втората " мейджър конкуренция през сезона.

Пред Гришо в този момент се отваря страхотна опция да изравни най-хубавото си достижение до момента в надпреварата, а точно класиране за 1/8-финалната фаза, тъй като през днешния ден Даниел Алтмайер сензационно в профил Яник Синер в епична борба, която продължи близо 5 часа и половина. Колегите от БНР пък са на мястото на събитието и през днешния ден участваха на следващата конференция на най-хубавия българския тенисист, в която той показа следното:

За успеха над Руусувуори:

- Всичко беше друго по отношение на първия мач. Дори кортът беше по-различен. Атмосферните условия са способни да трансформират настилката, само че всички тези разлики бяха в моя изгода, тъй като аз обичам по-бързия клей и скоростните замени на удари, тъй че направлявах мача през съвсем цялото време. Бях в един в действителност доста добър синхрон през днешния ден.

За непредвидената победа на Алтмайер над Синер и идния мач с германеца:

- Всеки мач тук е на доста високо и самичък би трябвало да извоюваш успеха, а не да я чакаш да пристигна сама при теб. Нямах време да виждам мача му, само че явно се усеща доста удобно, щом е съумял да победи Синер в сходен дълъг дуел. Не би трябвало изобщо да недооценявам нито него, нито подготовката си за самата среща.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР