Григор Димитров изглежда по-уверен от всякога в собствените си сили

...
Григор Димитров изглежда по-уверен от всякога в собствените си сили
Коментари Харесай

Има нещо над всичко останало: Григор отличи основната промяна, която е довела до възхода му

Григор Димитров наподобява по-уверен от всеки път в личните си сили и през вчерашния ден записа своята трета поредна победа над преставител на топ 10 от старта на конкуренцията в Маями. Българинът не се огъна под напрежението в нито един миг и най-сетне постави завършек на отрицателната си поредност от 7 следващи изгубени срещи с Александър Зверев, с цел да откри място на финала в Маями.

Впоследствие първата ни ракета даде своята дежурна конференция, в която описа през какво е минал в последните месеци, до момента в който се трансформира в тази машина за победи и разкри главната причина за неговия тенис подем:

" Отново трябваше да показвам неизменност в играта си. Нямах различен избор. Дори трябваше да повиша равнището си, изключително в третия сет, тъй като Саша игра доста мощно. Държеше ме непрекъснато в напрежение, изигра неповторим тайберк. Бях доста нападателен в най-важните моменти и съгласно мен това бе уверено. Играх доста безапелационно в последните три гейма на мача, като ня няколко пъти изпозлвах способа сервис-воле ", разяснява 32-годишният тенисист за срещата си с германеца.

  " Със сигурност е добре, че прекъснах отрицателната серията. Кой желае да загуби осем пъти подред, само че всеки мач, когато изляза против него, не желая да ги мисля тези неща, тъй като всеки дуел е друг. Във всеки мач мисля, че узнавам нещо ново, освен за него, само че и за себе си. В днешния мач също може би разбрах освен това за себе си ", сподели той по отношение на първата си победа от 10 години насам над Зверев.

" Позитивно е да съм на край още веднъж. Много съм благополучен от това. Винаги обичам да играя уикендите. Остава още един мач. Работата не е свършена ", добави Димитров.
Той приказва за това какво е в основата на триумфите му през последните месеци: " За мен има нещо, което е над останалите - това, че съумях да изиграя два следващи сходни дуели, в които спечелвам против топ играчи. За мен това е много по-голям триумф от всичко останало. Ако правиш това, изкачването в ранглистата идва, нещата се усъвършенстват за теб. Но с цел да го постигнеш, би трябвало дисциплината, усилената работа, отдадеността, акомодацията към разнообразни играчи - би трябвало да правиш това непрекъснато. Това се случва последните 8, 9, 12 месеца.

Трудно беше. Имаше един доста, доста сложен мач, който изгубих и към момента съм сърдит, само че продължих да имам вяра и да работя. Дисциплината ме докара до този миг. Не се отклоних от задачата си. Поставях си дребни цели всяка седмица. Да подлагам тялото си на това всекидневно беше доста значимо за мен. Всеки ден, в който се будех и не усещах мощни болки, които да ми пречат да упражнявам на 100%, беше триумф за мен ".

Днес Димитров за следващ път показва какъв брой разнообразна може да бъде играта му, като изясни, че е значимо да избира точните моменти за потребление на другите си оръжия: " Изглежда елементарно, тъй като играта е толкоз физическа. Трябва да умееш да правиш това за 2,5 - 3 часа и още повече, в случай че си на шампионат от Големия шлем. Зависи от противника. Знам, че владея доста оръжия в арсенала си и мога да ги употребявам, само че би трябвало да съм сигурен, че го върша в точния миг.

Днес, да вземем за пример, изключително в третия сет, съумях да употребявам това. Използвах слайс малко повече, бях малко по-агресивен на форхенд, излизах на мрежата. Тази разнообразност плаши много играчи, само че в случай че можеш да го правиш в точните моменти, това е основата на играта. Това ми оказва помощ да имам по-голям надзор ".

Григор приказва и за момента, в който реализира решителния пробив в третия сет. Той приключи разиграването с воле, падайки на корта: " Всъщност не си припомням удара доста добре. Видях, че топката идва и просто желаех да съм сигурен, че ще мине от другата страна на мрежата. Чаках топка по линията. Знам, че това е обичаният му удар. Трябва да видя повтаряне ".

Григор бе запитан дали мачът с Алехандро Табило е бил катализатор за сполучливия поход в шампионата. В първата си среща в Маями българинът губеше със сет и 2:5 в тайбрека на втората част преди да стигне до поврат.

" Не беше занимателно. Винаги имам вяра, че имам късмет, когато съм на корта, без значение дали изоставам и съм напът да изгубя. С всеки мач натрупваш убеденост. След оня дуел почувствах, че мога да подвигна равнището и да играя по-добре. С всеки мач усещах, че привиквам с времето, топките, кортовете. Имаше много сложни дни - прохладно, влажно, валя. Трябваше да се приспособявам. Разбира се, с всяка победа се вълнуваш повече, усещаш адреналина. Искаш да постигнеш още и още. Ето стигнахме до финала ", приключи първата ни ракета.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР