Григор Димитров имаше труден клей сезон, което се дължеше най-вече

...
Григор Димитров имаше труден клей сезон, което се дължеше най-вече
Коментари Харесай

Жребият за РГ: Григор започва срещу играч с 1 победа на клей; Табийо дебне още в трети кръг

Григор Димитров имаше сложен клей сезон, което се дължеше най-много на събитието, че не се усещаше в оптимална физическа форма на нито един от изиграните си шампионати на червени кортове. Първата ни ракета изигра последния си мач с превръзка на лявата китка, а ние можем само да се надяваме, че контузията е отшумяла и българинът ще може да се завърне към прелестния тенис, който ни показваше до момента през годината.

Ролан Гарос в никакъв случай не е бил измежду обичаните шампионати на Григор,  като той цели пет пъти е отпадал още на старта и може да се похвали със единствено два осминафинала, само че единият от тях пристигна през предишния сезон, когато нашият съотечественик не загуби нито сет в откриващите си три дуела и в този момент привидно има всички шансове да доближи най-малко до втората седмица на конкуренцията, имайки поради, че ще бъде подложен под номер 10.

 Жребият отреди Димитров да попадне в най-долната четвъртина от схемата, а негов първи противник ще е Александър Ковачевич, който има единствено една победа в главната скица на ATP клей конкуренция през своята кариера. Световният номер 88 може да се похвали само с два 1/4-финала на равнище ATP 250 и четири трофеи в Чаланджър Тура, които до една са извоювани на твърда настилка. Съвсем естествено, то международният номер 10 в никакъв случай не се е срещал с Ковачевич, който през тази година на Аустрелиън Оупън за пръв път завоюва мач на " мейджър " ниво.

Във втория кръг нещата стават надалеч по-сложни за българина, тъй като там евентуално ще го чака Фабиан Марожан, който е един от най-високоранкираните непоставени тенисисти (световен номер 41) и през последната година записа 4 победи над топ 10 представители - Карлос Алкарас, Каспър Рууд, Алекс Де Минор и Холгер Руне. 1/4-финалистът от Маями обичайно обича да играе на алена настилка и през предходната година потегли от квалификациите, с цел да доближи до четвъртия кръг в Рим, само че формата му не е по никакъв начин добра от началото на тазгодишния клей сезон, записвайки единствено 2 победи в 6 мача.

Първият подложен на пътя на Григор пък ще е сензацията от Рим - Алехандро Табийо. Чилиецът до неотдавна се намираше в серия от 8 следващи победи, надигравайки имена от ранга на Карен Хачанов и самия Новак Джокович, а също по този начин не беше надалеч и да доближи до финала в италианската столица, само че беше спрян в трагичен конфликт от бъдещия първенец Александър Зверев. Припомняме ви, че Григор и Табийо се срещнаха в Маями, когато родният ни представител реализира страховит поврат, връщайки се от сет пасив и 2:5 точки в тайбрека на втората част.

В осминафиналите пък можем да забележим среща сред някогашния номер 3 и неговия добър другар Хуберт Хуркач, от който Григор в никакъв случай не е губил, а лидер на тази четвъртина е Яник Синер.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР