Григор Димитров играе с Давид Гофен в мача за титлата

...
Григор Димитров играе с Давид Гофен в мача за титлата
Коментари Харесай

Гришо върна втория пробив и изравни резултата срещу Гофен на големия финал в Лондон

Григор Димитров играе с Давид Гофен в мача за купата на финалния за годината шампионат на ATP в британската столица Лондон. Срещата се излъчва директно в родния ефир по  Българска национална телевизия, Диема и Мтел Спорт1 .

Финалът стартира зле за Гришо, който позволи пробив още в първия гейм. Давид Гофен имаше две благоприятни условия да го направи и се възползва при втората, с цел да поведе в резултата. Димитров незабавно отвърна на удара и проби първото подаване на Гофен. Българинът също като противника си в първия гейм получи два шанса за пробив и при втората изравни резултата в сета, откакто белгиецът прати топката в навън. В третия гейм Гофен поведе с 40-0 и имаше три брейкбола, реализирайки третия от тях за втория си пробив в сета. До този миг нито един от двамата не завоюва подаването си. Едва в четвъртия гейм белгиецът съумя да завоюва на собствен сервис и да затвърди втория си пробив. Димитров на собствен ред също за първи път в мача взе свое подаване и понижи изоставането си до 2:3, макар че геймът бе много равносилен. Белгиецът незабавно възвърне преднината си от два гейма, откакто относително елементарно взе шестия гейм на собствен сервис. Гришо записа първия си ас в седмия гейм и го завоюва много бързо, с цел да остане в борбата за продобиване на първия сет. Гофен направи двойна неверна на своето подаване в равностойния осми гейм и Димитров незабавно се възползва, с цел да запише втори пробив и да изравни резултата, съобщи " Блиц ".

 

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ДАВИД ГОФЕН 4:4

Шампионският мач опълчва Григор и Гофен за шести път, като досега салдото е четири на една победи в интерес на българина. Последната среща посред им бе преди броени дни, в груповата фаза на шампионата, когато първата ни ракета разгроми белгиеца с 6:0, 6:2. В останалите два мача в своята група Григор Димитров преодоля австриеца Доминик Тийм и испанеца Пабло Кареньо Буста. В последната си стъпка преди финала българинът надви трагично над Джак Сок, с което си подсигурява и рекордното за своята кариера трето място в ранглистата на ATP.

Гофен реализира влиятелен триумф в предварителната група против международния Рафаел Надал, а в решаваща борба за второто място той прекърши съпротивата на Диминик Тийм. Най-изненадваща бе успеха на белгиеца в полуфинала против Роджър Федерер, извоювана след поврат в три сета.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР