Григор Димитров и Себастиан Корда се поздравиха с повече от

...
Григор Димитров и Себастиан Корда се поздравиха с повече от
Коментари Харесай

В решителен супертайбрек: Григор и Корда сътвориха пълен обрат за дебютния си успех в Бризбейн!

Григор Димитров и Себастиан Корда се поздравиха с повече от успешно начало на дебютната си взаимна поява в АТР Тура като тандем и стартираха победоносно присъединяване си на двойковия шампионат в Бризбейн. Българо-американският тандем показва ужасно съгласие в хода на конфликта си против непретенциозното дуо Шрирам Баладжи / Влас Виктор Корнеа, като от съревнованието ясно се видя отличната спортна форма на най-хубавия ни тенисист, който бе в основата на триумфа, пристигнал за час и 20 минути на корта след цялостен поврат и съдбоносен супертайбрек - 2:6 7:5 10:4.

По този метод родната ни първа ракета и международният номер 24 подпечатаха класирането си за втория кръг на конкуренцията в австралийския град, където им следва да премерят сили с шестите сложени и мощно реномирани в света на двойките - Хари Хелиоваара и Джон Пиърс.

Двубоят надалеч не започва по стремежи от всички ни метод, откакто въпреки и българинът да бе безукорен при подаването си, то при заставането си на сервис Корда инкасира двойна неточност, която бе последвана от две грешки наоколо до мрежата от страна на Димитров, при което пробивът в актива на ниско реномирания тандем не закъсня. Проблемите за първата ни ракета и американеца обаче надалеч не се ограничиха дотук и скоропостижно международният номер 24 на сингъл сбърка поредност от привидно рутинни отигравания, с цел да станем очевидци на повтаряне на задатъка за индийско-румънския дует.

В заключителните мигове от сета най-сетне проследихме стабилизиране в дейностите на американеца, който съумя да пласира и ретур уинър, носейки два брейкбола на двойката си, но двамата с Димитров изпитаха съмнения на ретур и съперниците им направиха първата крачка към успеха.

С настъпването на втората част подобрението в представянето на българина и Корда бе още по-видимо, откакто те дирижираха значително протичащото се на корта и демонстрираха забележителни умения наоколо до мрежата, като само страхотното сервиране от отсрещната страна на мрежата поддържаше паритета в резултата цялостен. В това русло бяхме отведени до преломния десети гейм, когато двуметровият левичар Корнеа застана на начален удар и за първи път в хода на срещата се сблъска с проблеми в личното си подаване, което даде четири следващи сетбола на българо-американския тандем, само че до освен това не се стигна, откакто експертите в карето подходиха невъзмутимо в неподходящата обстановка, с цел да оцелеят - 5:5.

Това надалеч обаче не промени заложеното статукво на корта, откакто Григор стартира да бъде все по-предвидлив за дейностите на противниковия тандем и чудесно разчете подаването на Баладжи в последния за мача гейм, с което на процедура собственоръчно осъществя пробив за дуета си и изпрати дуела в съдбоносен супертайбрек.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР