Григор Димитров и Диего Шварцман играят при резултат 6:0, 4:2

...
Григор Димитров и Диего Шварцман играят при резултат 6:0, 4:2
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Димитров - Шварцман 6:0, 4:2, пробив за българина и във втория сет

Григор Димитров и Диего Шварцман играят при резултат 6:0, 4:2 във втори сет в среща от 1/16-финалите на Мастърс шампионата в Мадрид. Двубоят е на корт „ Аранча Санчес “ и е четвърти в програмата за деня в испанската столица. Срещата може да наблюдавате на уеб страницата Gong.bg.

В първи кръг Димитров отстрани Максим Креси, до момента в който Шварцман в профил Беноа Пер. До момента двамата са играли един против различен три път, като салдото е 2:1 в интерес на българина. Последният им дуел бе в първи кръг на Уимбълдън през 2017 година, когато Григор се наложи с 7:6 (4), 6:2, 6:2.

Хасковлията се класира за втория кръг и на двойки на шампионата по тенис от сериите Мастърс в испанската столица Мадрид. Българинът и канадецът Феликс Оже-Алиасим надвиха точно над аржентинците Диего Шварцман и Максимо Гонсалес с 6:3, 7:6(8) за 110 минути.

I СЕТ

Шварцман стартира срещата с двойна неточност. В идващите три разигравания българинът бе много нападателен и на форхенд, и на бекхенд и осъществя ранен пробив. Аржентинецът изгелждаше в неприятно кондиционно положение при първия си сервис-гейм. При първото си подаване хасковлията бе праволинеен и го завоюва на 0. Григор продължи натиска към Шварцман с форхендите си и наниза нов уинър по противоположния диагонал за 15:15 в третия гейм, а неточност от ракетата на аржентинеца доведеа до още една точка. Изненадващо Шварцман излезе на мрежата след последния си сервис и приключи с воле. Нов уинър диагонално донесе брейбол, който бе осъществен. Невърнат втори сервис обезпечи три геймбола на българина при второто му подаване. Двойна неточност обече върна интригата при 40:30, само че българинът осъществя още един уинър за 4:0.

— danieldjenev (@dido404)
При третото подаване на южноамериканеца Гришо продължи да е нападателен и да вкарва дълбоки удари, които тласкаха противника към главната линия. 12-ият уинър в срещата обезпечи на най-хубавия ни тенисист три брейкбола и резултатът разумно стана 5:0.Шестият гейм стартира с ас по правата, а Шварцман не съумя да върне още един удар на Димитров. Феноменална къса топка от бекхенд пък донесе сета за Григор.

Starting off strong!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР