Григор Димитров e за втора поредна година участник в третия

...
Григор Димитров e за втора поредна година участник в третия
Коментари Харесай

Ново тенис показно: Григор Димитров е в третия кръг на Ролан Гарос без загубен сет!

Григор Димитров e за втора поредна година участник в третия кръг на Ролан Гарос и за общо седми път в своята кариера. Българинът беше съществено тестван от Емил Руусувуори, само че последователно привикна с играта на до момента непознатия за себе си противник и се поздрави с победа в поредни елементи - 7:6(4) 6:3 6:4, която му подсигурява конфликт с спечелилия всред Даниел Алтмайер и международния номер девет Яник Синер в идната фаза на надпреварата.

Мачът стартира по допустимо най-хубавия метод за родния ни представител, който си обезпечи три следващи брейкбола и доста скоро имаше преднина от 2:0 гейма в резултата. Непоставеният състезател обаче доста бързо се отърси от бавния старт и завоюва редица дълги разигравания, с цел да изравни скоропостижно за 2:2. Григор скоро усети, че би трябвало да бъде по-разнообразен в отиграванията си и стартира да си служи доста решително със своя сечен бекхенд, а финландецът очевидно се затрудняваше да му противодейства и Димитров получи опция да сервира за спечелването на сета, водейки с 5:4. Обратите надалеч не бяха завършили дотук, защото международният номер 46 откри сили да се активизира и вкара частта в тайбрек, където даже поведе с минипробив при 2:1, единствено че нашият съотечественик завоюва 5 от идващите 6 разигравания, което му разреши да се поздрави със спечелването на този толкоз оспорван сет.

Втората част стартира кошмарно за някогашния номер три, откакто неговият противник съумя да отмъкне подаването му още на старта, само че насладата на скандинавеца не продължи дълго, тъй като последва мигновен рибрейк. Много скоро 28-ият подложен пое цялостен надзор над събитията на корта и преднината му в резултата набъбна до 4:1. Истината е, че в тези минути качеството на тениса беше много ниско и грешките изобилстваха от двете страни, но въпреки всичко Гришо сподели задоволителна резистентност, с цел да задържи задатъка си и затвори сета от своя шести опит, въпреки че финландецът беше направил повече уинъри и позволил по-малко непредизвикани неточности.

Руусувуори като че ли губеше религия, че може да направи нещо в срещата и допускаше извънредно нетипични за себе си грешки, което разреши на най-хубавия български тенисист да пробие в самото начало на втората част, възползвайки се от следващия преувеличен форхенд на финландеца. За страдание, то хасковлията продължаваше да има извънредно съществени проблеми с % си на вкаран първи сервис и доста бързо разреши на скандинавеца да възвърне паритета в резултата при 3:3. Последва маратонски гейм, в който изглеждаше, че по-нискоранкираният играч ще направи значима крачка към вкарването на дуела в четвърти сет, само че Григор обърна нещата в своя изгода с осъществяването на прословут минаващ форхенд и оттова насетне не срещна компликации да извърши до край своята задача, а точно класиране за 1/16-финалите в Париж.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР