Григор Димитров е вторият най-популярен българин, а Христо Стоичков е

...
Григор Димитров е вторият най-популярен българин, а Христо Стоичков е
Коментари Харесай

Мария Бакалова сложи в малкия си джоб Стоичков и Гришо

Григор Димитров е вторият най-популярен българин, а Христо Стоичков е трети в класацията " Топ 70 на българските звезди " на Форбс България.

Лидер е актрисата Мария Бакалова, която има номинация за " Оскар ". В челната десетка са и девойките от ансамбъла по художествена гимнастика, които заемат осмата позиция.

" Пъстра палитра от нови звезди, провокативни актьори и дългогодишни любимци на публиката влизат в деветата годишна ранглиста на Forbes България ", изясняват критериите за избора си от влиятелното издание.

Силен дебют прави баскетболистът Александър Везенков. Спортист №1 на България за предходната година е подложен под №18.

След него са боксьорът Кубрат Пулев, скиорът Алберт Попов, някогашният футболен национал Димитър Бербатов, лекоатлетката Ивет Лалова и други.

Представяме ви Топ 10 на родните звезди:



1. Мария Бакалова

Актриса | години: 26

За втора поредна година най-успешната българска актриса в Холивуд оглавява класацията на Forbes. Бакалова се възползва от шеметния триумф на „ Борат 2 “ и съумя да начертае идващите си професионални стъпки. Тя е част от прослойка на новия филм на Marvel „ Пазители на галактиката “, извършва основната роля и е копродуцент на сантименталната комедия Honeymoon, която излиза по кината през декември.

През миналата година взе участие в още два кино лентата, а за 2023-та ѝ предстоят функции в лентите Fairyland и Unfrosted: The Po-Tart Story, който се продуцира за Netflix. Актрисата е продуцент и взе участие в новия български филм „ Триумф “.

Бакалова бе отпред на комисията, която избра българското предложение за „ Оскар “, ще бъде и част от журито на Американската кино академия по желание на Оскарите.



2. Григор Димитров

Тенисист | години: 31

Григор Димитров приключи една предизвикателна за себе си година със мощни представяния на шампионатите във Виена и Париж. Той e 28-и в международната класация на ATP и, както излиза наяве от текста за корицата на предишния ни брой, продължава да има огромни упоритости на корта. Извън него Димитров, който е спечелил близо 22 млн. $ от наградни фондове, има мощни рекламни контракти с компании като Nike, Wilson, Netjets и Vitamin Well. В изявлението си с Forbes той разкри извънредно и първите си директни вложения в бизнеси от разнообразни сфери. Димитров има над 1 млн. почитатели в Instagram.



3. Христо Стоичков

Бивш футболист, тв анализатор | години: 56

Легендата на българския футбол се подреди измежду стоте най-велики футболисти за всички времена на списание FourFourTwo (89-о място). Той към момента събира аплодисменти на терена по време на Мача на мира в Рим и като дипломат на „ Пробега на мира “ за Европа.

По време на международното състезание по футбол в Катар, като анализатор за американския тв колос TUDN, той взе изявленията с Лионел Меси, Роналдиньо, Бебето, Ромарио и доста други звезди.

Стоичков бе в тима на звездните коментатори в галавечерята на ФИФА. Развива своя бранд за първокласни артикули H8S, част е от рекламите на Winbet и един от новите посланици на туристическа дестинация България.



4-5. Иван Христов и Андрей Арнаудов

ТВ продуценти | години: 43 и 43

Популярните тв лица разпростряха голяма палитра от разнородни действия и планове. Продуцентската им компания „ Междинна станция “ стои зад някои от най-гледаните излъчвания на bTV – „ Фермата “, сериалите „ Съни бийч “ и „ Мен не ме мислете “, предаванията „ Бригада Нов дом “ и „ Смени дамата “. През 2023 година пък се впускат в ново премеждие със снимането на пълнометражен биографичен филм.

През миналите месеци на пазара излезе биографичната им книга „ Братя по сърце “, както и третият том на поредицата „ Алманах на България “, която се подрежда измежду най-продаваните книги в България.

Двамата не престават да развиват и обществените планове „ Движение за национална идея “ и Bulgaria Wants You, към които прибавят нови начинания и събития. Христов и Арнаудов са рекламни лица на новия уебсайт за залози Sesame.bg.

6. Магърдич Халваджиян

Продуцент  | години: 55

Емблематичната продукция на Халваджиян „ Като две капки вода “ се трансформира в най-гледаното реалити предаване напролет с над 1 млн. фенове приблизително на епизод. През есента пък продуцентът изненада феновете с напълно нов формат – „ Звездите в нас “.

Може би най-ярката звезда в продуцентското му портфолио през миналите месеци обаче бе „ Забраненото шоу на Рачков “, което в новия си сезон към този момент се назовава „ С Рачков всичко е допустимо “.

Филмовите планове на Халваджиян, осъществени за интернационална аудитория преди коронавирус пандемията, не престават и до през днешния ден своето разпространяване на разнообразни пазари. Един от новите планове на продуцента на Global Group е просветителна платформа с мастъркласове.

7. Евтим Милошев

Тв продуцент | години: 54

След 8-годишна пауза продуцентският тим на Dream Team Productions още веднъж вкара приключението Survivor в домовете на феновете – този път с дестинация Филипините. В ефира на bTV другият план на Милошев е комедийният сериал „ Татковци “, а в телевизионното пространство на „ Нова “ – новият сериал „ Лъжи­те в нас “, чийто първи сезон се завъртя напролет. В момента текат фотосите на продължение на различен знаков за продуцента сериал – „ Дяволското гърло “.

8. Ансамбъл по художествена гимнастика

Новият отбор по художествена гимнастика – Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова – завоюва златните медали от международното състезание.

Съставът, воден от Весела Димит­рова, стъпи на върха в многобоя в първото си огромно съревнование. Със международната купа ансамбълът завоюва и квота за олимпийските игри в Париж 2024. България печели злато от международното в многобоя при ансамблите за първи път след Измир 2014.



9. Георги Господинов

Писател | години: 54

В края на 2022 година романът „ Времеубежище “ на Георги Господинов бе включен в влиятелните ранглисти на Guardian и на New York Times за една от най-хубавите книги на годината, паралелно до Нобелови лауреати и международни бестселъри.

През май Господинов завоюва най-престижната италианска премия за литература – Premio Strega Europeo, а с изключение на в Италия, Англия и Съединени американски щати книгата към този момент е преведена на над 10 езика и се популяризира на интернационалния пазар.

Неслучайно българският П.Е.Н. клуб го номинира като българското предложение за Нобелова премия за литература.



10. Любо Киров 

Музикант | години: 50

През есенния тв сезон Любо Киров за повторно седна на менторския стол в „ Гласът на България “ по bTV, два пъти изпълни зала 1 на НДК, направи величествен концерт в зала Troxy в Лондон и лятно турне в България, което се подреди измежду най-посещаваните събития на български реализатори в класацията на Eventim. На пазара излезе и биографичната му книга „ Всичко е имало смисъл “, а на премиите на БГ радио сграбчи три статуетки. Киров има лична продуцентска компания My Sound Production.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР