Григор Димитров е един от претендентите за удар на 2017

...
Григор Димитров е един от претендентите за удар на 2017
Коментари Харесай

Видео: Две изпълнения на Григор Димитров са претенденти за удар на 2017 г.

Григор Димитров е един от кандидатите за удар на 2017 година Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) разгласи 10 номинации, а българинът е единственият в листата с две осъществявания.

Първото е зрелищният плонж, с който Димитров завоюва точка срещи японеца Юичи Сугита в четвъртфиналите на мастърса в Синсинати. Българинът реализира безапелационен триумф с 6:2, 6:1, а след това завоюва първата си купа от сериите " Мастърс 1000 ".



Вторият удар, с който Димиров е номиниран, е от третия му мач против международния №1 Рафаел Надал през този сезон. Двамата се срещнаха в четвъртфиналите на мастърса в Шанхай.

Още при започване на дуела те демонстрираха впечатляващ атлетизъм при едно разиграване, което българският тенисист завоюва с извънредно осъществяване на мрежата и изправи феновете на крайници.



Надал също е номиниран за удар на годината с един от изумителните си форхенди по правата от губеща позиция. Останалите кандидати са Хуан Мартин дел Потро, Ник Кириос, Пабло Куевас, Доминик Тийм, Александър Зверев и Диего Шварцман.

Победителят ще бъде избран посредством гласоподаване на формалния уебсайт на АТП. Гласуването ще продължи до 12 декември.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (759)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР